Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Vanja Kovačević, TVCG ]

13. 08. 2019. 21:40 >> 21:39

KOVAČEVIĆ NAJAVIO

Planovi za Gradsko pozorište su veliki

Podgoričko Gradsko pozorište završilo je još jednu uspješnu sezonu. Značajni produkcijski pomaci, učestvovanje na najprestižnijim festivalima u regionu, brojna priznanja, saradnja sa značajnim teatarskim stvaraocima i zadovoljna publika, elementi su koji su obilježili sezonu iza nas, kažu čelni ljudi tog teatra.

Podgoričko Gradsko pozorište završilo je još jednu uspješnu sezonu. Umjetnički direktor Dušan Kovačević kaže da su sezonu obilježili značajni produkcijski pomaci, učestvovanje na najprestižnijim festivalima u regionu, brojna priznanja, saradnja sa značajnim teatarskim stvaraocima i zadovoljna publika.

"Dajte mi bilo koji prazan prostor i dva čovjeka u njemu - jednog na sceni ali drugog u gledalištu i ja ću od toga da napravim teatar", misao je Pitera Bruka koja može biti uzeta kao moto pozorišta koje uprkos poznatim problemima ostvaruje veoma dobre rezultate.

Najčešće dobro promišljenje koncepcije i pažljiv odabir tekstova i saradnika na jednoj i osluškivanje zahtjeva publike, ali ne i povlađivanje ukusu po svaku cijenu, na drugoj strani učinili su repertoar Gradskog pozorišta prepoznatljivim i uspješnim. Tako je bilo i protekle sezone kada je ansambl Gradskog sa predstavom "Kozocid", koja je označila povratak tog teatra na Sterijino pozorje nakon 19 godina, pripalo četiri nagrade.

"Planovi za Gradsko pozorište su veliki. Pozicioniranje na regionalnoj mapi je prioritet, uz uspješan program", kazao je Kovačević za TVCG.

Na temelju ranije uspostavljenih kriterijuma koji su se pokazali uspješnim, treba graditi i nove stvari, kaže umjetnički direktor.

Ansambl Gradskog pozorišta u sezoni 2018/19 (zaključno sa julom) odigrao 124 predstave, koje je vidjelo 21.233 gledaoca. U pomenutom periodu, ističu iz Gradskog, njihovi glumci u Glavnom gradu poklonili su se 75 puta, na drugim scenama u Crnoj Gori 21, u inostranstvu 11, a na festivalima 17 puta.

Vanja Kovačević, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније