Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

05. 08. 2019. 11:17 >> 11:16

DON BRANKOVI DANI MUZIKE

Roman i prijatelji sjutra u Kotoru

I ove godine na KotorArt Don Brankovim danima muzike, u utorak, 6. avgusta, u Crkvi Sv. Duha, s početkom u 21 sat i 30 minuta, nastupiće naš najpoznatiji violinista Roman Simović sa svojim prijateljima vrhunskim umjetnicima.

"Koncertmajstor jednog od najcjenjenijih orkestara današnjice, Londonskog simfonijskog orkestra, naš najpoznatiji violinista, Roman Simović, koji je svojom briljantnom virtuoznošću i urođenom muzikalnošću osvojio najznačajnije svjetske scene, i ove godine na KotorArt Don Brankove dane muzike dovodi vrhunske umjetnike", navode organizatori festivala.

Simović će, kako najavljuju, nastupiti s koleginicom Frančeskom Degoom, violistkinjama Milenom Simović i Blajt Teh-Engstrem, violončelistom Narekom Hahnazarjanom i pijanistom Sajmonom Kroford-Filipsom.

"Dva kapitalna djela kamerne muzike, Klavirski kvintet Sezara Franka i Klavirski kvartet Johanesa Bramsa, biće i više nego dovoljan zvučni prostor da umjetnici iskažu svoje kvalitete", navodi se u najavi.

Sve detalje o programu i ulaznicama, mogu se pronaći na www.kotorart.me

Roman Simović nastupa s najpoznatijim orkestrima i dirigentima, a redovno svira i na najznačajnijim svjetskim festivalima s umjetnicima kao što su Kavakos, Kisin, Vang, M. Majski, Minc.

Jedna od najtraženijih umjetnica mlađe generacije na međunarodnoj sceni, Frančeska Dego potpisnica je ugovora s Izdavačkom kućom Deutsche Grammophon.

Milena Simović, nakon studija violine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, završila je master program na Školi za muziku i dramu Gildhol u Londonu, a violu na Univerzitetu umjetnosti u Cirihu.

Blajt Teh-Engstrem, koja je završila studije violine i viole na Univerzitetu Indijane u Blumingtonu, bila je koncertmajstor, a sada je vođa dionica viole u Kamernom orkesgtru Festivala u Verbijeu.

Pobjednik Međunarodnog takmičenja Čajkovski, mladi violončelista Narek Hahnazarjan već je nastupao u najznačajnijih svjetskim dvoranama.

Sajmon Kroford-Filips karijeru razvija kao solista, kamerni muzičar i dirigent, član je klavirskog trija Kungsbacka, ansambala Stockholm Syndrome i Nash.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније