Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila M.L.B.

04. 08. 2019. 13:48 >> 13:49

U PONEDJELJAK

Narek Hahnazarjan na KotorArtu

Zvijezda u nastajanju, kako ga svjetski mediji često opisuju, jermenski violončelista Narek Hahnazarjan, nastupiće na KotorArt Don Brankovim danima muzike u ponedeljak, 5. avgusta u Crkvi Sv. Duha, sa početkom u 21.30 sat.

Izvešće cjelovečernji resital, sastavljen od najvažnijih, a ujedno i najpoznatijih djela za solo violončelo. Kompozicije Johana Sebastijana Baha, Đerđa Ligetija, Adama Hudojana, Gaspara Kasada, Pabla Kazalsa i Đovanija Solime, pružiće retrospektivu tretmana ovog instrumenta kroz istoriju, onako kako su ga vidjeli prvo kompozitori, a potom i kompozitori koji su ujedno i violončelisti.

Narek Hahnazarjan, rođen u porodici muzičara, školovanje je započeo u rodnom Jerevanu, a nastavio na Konzervatorijumu u Moskvi i Muzičkom konzervatorijumu Nove Engleske u Bostonu.

Violončelo je učio i od čuvenog Mstislava Rostropoviča, čija ga je fondacija stipendirala. Na međunarodnu scenu stupio je 2011. godine, kada je, kao 22-godišnjak, pobijedio na 14. Međunarodnom takmičenju Čajkovski.

Svirao je s najpoznatijim svjetskim orkestrima, uspostavljajući saradnju s dirigentima kao što su Gergijev, Jarvi, Spivakov, Pletnjev, Robertson i dr. Britanski muzički magazin Strad njegovo sviranje opisao je kao blistavo briljantno, a San Francisko Hronikl kao veličanstveno.

Tekuća sezona uključuje seriju koncerata na festivalima u Sjevernoj Americi, nastupe s poznatim orkestrima širom svijeta, kao i u triju sa Sergejem Dogadinom i Danilom Trifonovim. Svira na violončelu koje je 1707. godine konstruisao Jozef Guarneri.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније