Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila: M.L.B.

01. 08. 2019. 14:26 >> 14:24

KIC

Za sedam mjeseci 250 programa, 50 premijera

Kulturno informativni centar "Budo Tomović" za sedam mjeseci ove godine organizovao je više od 250 programa, od čega su više od 50 bili premijerni.

Kako je saopšteno iz KIC-a njihove programe pratilo je oko 35.000 posjetilaca što je svakako potvrda prepoznatljivo dobre kulturne politike koju primjenjujemo već godinama.

KIC u kontinuitetu 17 godina slavi Svjetski dan muzike 21. jun, a ove godine smo taj praznik obilježili koncertom renomiranog džez trija Gregorija Priva.

“Nastupi odavno afirmisanih muzičara doprinijeli su atraktivnosti i ekskluzivnosti u ostvarivanju koncepta muzičkog programa, pa smo tokom proteklih mjeseci priredili nezaboravne koncerte Boža Vreća sa bendom, Vasil Hadžimanov benda, pop rok sastava Ničim izazvan, kantautora Kralja Čačka, Saše Vasića sa bendom, kao i nekoliko koncerata izvorne muzike i niz humanitarnih programa”, saopšteno je iz KIC.

Kroz drugo izdanje našeg Festivala crnogorske narodne pjesme “Stare note - novi zvuci” koje smo realizovali u saradnji sa brojnim crnogorskim muzičarima nastavili smo da baštinimo tradicionalne vrijednosti.

Na velikoj sceni KIC-a krajem juna KIC pop hor priredio je muzički spektakl „Pod sjajem zvijezda“ za koji je vladalo ogromno interesovanje, a bili smo odličan domaćin i prvog regionalnog festivala stand up komedije “Opuč".

“Premijerno je odigrana i nova predstava “Suština prevare” u izvođenju polaznika naše pozorišne radionice Dodest, a predstava je uvrštena i u takmičarski dio 49. Festivala dramskih amatera Crne Gore gdje je njen reditelj Sejfo Seferović nagrađen za najbolji eksperimentalni pristup”, poručuju iz KIC-a.

Folklorni ansambl KIC-a učestvovao je na 74. izdanju prestižnog Festivala „Almond Blossom - Mandorlo in Fiore“ koji je održan na Siciliji (Agriđento) u okviru kojeg je učesvovalo 18 država svijeta i pobrao ogromne simpatije publike i učesnika.

I ove godine, KIC je tradicionalno podržao VIII Međunarodni festival folklora đece i mladih „Skoči kolo da skočimo“ koji je okupio više od 450 učesnika iz države i inostranstva.

Podsjećamo, Folklorni ansambl KIC-a i KIC pop hor bili su i dio ovogodišnje svečanosti otvaranja i zatvaranja Olimpijade malih zemalja Evrope koja je održana u Budvi.

“KIC kao jedan je od vodećih centara kulture u zemlji nastaviće na autentičan i kreativan način da unaprjeđuje svoj programski koncept i da publici pruži tradicionalno kvalitetnu i raznovrsnu ponudu. Naša kuća biće i ubuduće otvorena za saradnju sa pojedincima, institucijama, stranim predstavništvima i nevladinim organizacijama, a podržaćemo i kreativne inicijative stvaralaca mlađe generacije”, poručiju iz KIC-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније