Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

28. 07. 2019. 14:55   >>  14:53

NA BARSKOM LJETOPISU

Koncert pijaniste Aleksandra Sinčuka

Dvadeset osmi julski dan na "Barskom ljetopisu", obilježiće programi iz domena muzičke i filmske umjetnosti. U Dvorcu kralja Nikole, u sklopu internacionalne muzičke scene ovogodišnje manifestacije, nastupiće jedan od najuspješnijih mladih ruskih pijanista Aleksandar Sinčuk, a u sali barskog Doma kulture, prikazaće se ostvarenje Vudi Alena, filmu "Eni Hol".

Sinčuk, vlasnik niza prestižnih umjetničkih priznanja, koja su ga zasipala još od najranijih dana i tokom studija u Moskvi, festivalskoj publici će se predstaviti repertoarom koji obuhvata neka od najznačajnijih djela poznatih kompozitora kao što su List, Čajkovski, Rahmanjinov, Šopen i drugi. Koncert počinje u 21.30 sati, a ulaz je slobodan.

Tokom studija na Moskovskom konzervatorijumu pod mentorstvom Valerija Pjasetskog, Sinčuk je postao laureat mnogih prestižnih pijanističkih konkursa. Između ostalih, ističu se Prva nagrada na Međunarodnom konkursu Rahmanjinov u Moskvi i Zlatna medalja na Međunarodnom konkursu Vladimir Horovic u Kijevu.

Danas se njegovi nastupi održavaju u značajnim koncertnim dvoranama širom Rusije, a aktivno nastupa širom Evrope, SAD, Portorika, Turske, Kine i Južne Koreje.

Od 2014. godine se bavi pedagoškim radom. Godine 2015/2016. radio je kao asistent na Državnom moskovskom konzervatorijumu Čajkovski. Pored toga, redovno održava majstorske kurseve u Evropi, Americi i Aziji. Solistički album Aleksandra Sinčuka koji sadrži remek-djela ruskih kompozitora Čajkovskog, Skrjabina i Rahmanjinova snimljen je u Velikoj sali Moskovskog konzervatorijuma, a izdao ga je Classical Records 2014. godine.

Sat vremena kasnije, odnosno u 22:30, u zatvorenoj sali barskog Doma kulture, svi ljubitelji sedme umjetnosti imaće priliku da uživaju u jednom od najvećih ostvarenja Vudi Alena, filmu "Eni Hol". Radnja ove romantične komedije vrti se oko intelektualca/komičara koji depresivan i neuspješan živi u Njujorku. Film je dobio četiri Oskara: za najbolji film, režija, scenario, glavna ženska uloga, a Američko udruženje scenarista (WGA) proglasilo je scenario za romantičnu komediju "Eni Hol" najsmješnijim scenariom svih vremena. Ulaz je slobodan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније