Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

26. 07. 2019. 13:15   >>  13:16

BOGDANOVIĆ-PENEL

Crna Gora atraktivna filmska destinacija

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović razgovarao je sa predstavnicima producentske kuće “Beacon Pictures” iz Santa Monike. Tokom sastanka najviše je bilo riječi o mogućnostima za snimanje u Crnoj Gori, uz akcenat na afirmaciji naše države kao filmske destinacije.

Kako navode iz Ministarstva kulture, riječ je o kompaniji koju je osnovao poznati holivudski producent, scenarista i reditelj Ermijan Bernstin, a čiju je delegaciju predvodio producent Mark Penel, zadužen za novi sadržaj i specijalne projekte.

"Tokom sastanka, najviše riječi bilo je o mogućnostima za snimanje u Crnoj Gori, uz akcenat na afirmaciji naše države kao filmske destinacije", navodi se u saopštenju.

Bogdanović je, kak se dodaje, detaljnije predstavio lokacije predstavnicima holivudske kompanije.

"Sagovornici su imali priliku da se iz prve ruke upoznaju sa lokacijama u Crnoj Gori i preko VR iskustva koje im je pruženo putem opreme u posjedu kompanije 'Artikulacija', nabavljene u sklopu programa Ministarstva kulture 'Kreativna Crna Gora'", kazali su iz Ministarstva.

Gosti su predstavili svoja interesovanja za saradnju sa Crnom Gorom, sa akcentom na snimanja na našoj teritoriji različitih audiovizuelnih formata, uz ponudu i drugih oblika saradnje koja su tiču modernih muzičko-scenskih i audiovizuelnih produkcija i manifestacija.

"Ministar Bogdanović istakao je kako producentskim kućama zainteresovanim u Crnoj Gori danas od posebnog značaja može biti i saradnja sa Filmskim centrom Crne Gore, ali i angažman crnogorske produkcije kao partnerskih strana", zaključuje se u saopštenju.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније