Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ TVCG; Objavila: M.M ]

25. 07. 2019. 23:09   >>  23:12

KNJIŽEVNIK IZ BERANA

Održano autorsko veče Adrovića na Cetinju

U organizaciji Narodne biblioteke i čitaonice "Njegoš" na Cetinju održano autorsko veče beranskog književnika Braha Adrovića i dugogodišnjeg novinara, dopisnika Televizije Crne Gore. Na književnoj večeri, promovisana nova knjiga poezije "Čovjek i vrijeme" koja je izašla nedavno iz štampe. Govorilo se o Adrovićevom romanu "Porjeklo grijeha" i njegovim Izabranim pjesmama.

Novi rukopis Braha Adrovića pod naslovom "Čovjek i vrijeme", je zaparavo iskustvena knjiga sa nekoliko dominatnih tema, ljubav i zavičaj, koje su karakteristične za njegovo ukupno pjesničko stvaralaštvo.

Četrnaesta knjiga poezije. Trag, kako kažu pjesnika u vremenu, zrelog pjesnika i književnika. Veoma mu je drago što svoje knjige promoviše u Prijestonici i to prvi put.

Draško Došljak, napominje da Adrović svoje lirske trenutke pretvara u trajanje i vječnost. On nije slijepi posmatrač vremena i ljudi, već kako kaže to je poezija, koja opominje da se ne izgubi budućnost.

Predstavljajući i roman "Porijeklo vremena", Došljak naglašava da taj roman treba čitati.

Božidar Proročić govorio je o Adrovićevim izabranim pjesmama.

Stvaralački opus istaknutog crnogorskog pisca ispunjen je kontrastima, sjena i svjetlosti, neba i zemlje, života i smrti.

Adrović je zastupljen u više antologija i izbora poezije u zemlji i inostranstvu.

Učestvuje na svim važnim festivalima i književnim manifestacijama na prostorima ondašnje Jugoslavije, kao i u Bugarskoj, Luksenburgu, Njemačkoj i Albaniji.

Objavio je četiri dokumentarna filma i dobitnik je brojnih priznanja. Stihove iz Brahovih knjiga poezije čitali su članovi biblioteke Njegoš i autor.

Ana Ašanin, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније