Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

23. 07. 2019. 13:05 >> 13:14

PUBLIKACIJA NARODNOG MUZEJA

Predstavili novi vodič na devet jezika

Narodni muzej Crne Gore priredio je publikaciju "Vodič kroz muzeje", u kojem su predstavljeni Muzej kralja Nikole, Njegošev muzej Biljarda sa lapidarijumom i reljefnom kartom Crne Gore, Istorijski, Umjetnički i Etnografski muzej, kao i Njegoševa rodna kuća na Njegušima.

Osim na crnogorskom, vodič je preveden na još osam svjetskih jezika. Namijenjen je posjetiocima koji na jednom mjestu mogu pronaći najvažnije informacije o muzejima i zbirkama.

Kako se navodi u saopštenju Narodnog muzeja, svaki muzej predstavljen je tekstom koji govori o zdanjima u kojima se nalaze, zbirkama i najvrednijim eksponatima, fotografijama i korisnim informacijama, kao što su radno vrijeme, adrese i kontakti. Pored brojnih informacija, bogato je ilustrovan sa više od 100 fotografija, kao i tlocrtima zgrada u kojima se nalaze stalne postavke.

Osim u muzejskim suvenirnicama, novi promotivni materijali biće distribuirani širom Crne Gore, u svim većim hotelima, aerodromima, kao i turističkim organizacijama, kako bi se i na inostranim sajmovima na kvalitetan način predstavilo crnogorsko kulturno nasljeđe. Cijena vodiča koji ima 292 strane je pet eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније