Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

07. 07. 2019. 13:05 >> 13:05

FESTIVAL U KOTORU

Danas predstave "Nikomu pravo" i "Lagarije"

U okviru Kotorskog festivala pozorišta za djecu danas će na ljetnjoj pozornici u 21:30 sati biti izvedena predstava "Nikomu pravo" u produkciji Kazališta lutaka iz Zadra, u režiji Ane Prolić. U Kulturnom centru "Nikola Đurković" planirana je i predstava "Lagarije - Predavanje o surogatu", a na Trgu od oružja predstaviće se beogradska baletska grupa "Adagio".

Predstava "Nikomu pravo" nastala je prema motivima narodne priče "Svijetu se ne može ugoditi", i govori o želji da se udovolji okolini, pa i cijelome svijetu, kako bi se zadobila tuđa naklonost, potvrda o ispravnosti, stvorio osjećaj prihvaćenosti, a pri čemu dolazi do potiskivanja i odbacivanja vlastitih želja i stavova.

U KC "Nikola Đurković", u revijalnom dijelu festivala, biće izvedena i predstava "LAGARIJE – Predavanje o surogatu", koja je produkcija Kotorskog festivala pozorišta za djecu, Kulturnog centra "Nikola Đurković" i Dramskog studija "Prazan prostor". Vizuelni identitet i režiju predstave potpisuje Mirko Radonjić.

"Lagarije - predavanje o surogatu" je predavanje-performans namijenjen djeci i mladima, a rađen prema motivima animiranog filma "Surogat" Dušana Vukotića iz 1961. godine.

Trg od oružja će danas na svojoj festivalskoj sceni u 20 sati predstaviti Baletski studio "Adagio" iz Beograda sa programom "Peća i vuk", dok će samo sat kasnije nastupiti Studio za balet i ples iz Kotora, sa programom "Šuma pjeva, šuma blista".

Pjaca od kina, kao ove godine posebno popularan festivalski kutak, u 20:30 sati biće mjesto za još jedan zanimljiv scenski izraz. U okviru programa Dječijeg scenskog stvaralaštva, publika će imati priliku da vidi "Helen Doron: Isječak iz A Tale of Two Tales".

Kad je u pitanju edukativno-teorijski program, već od 10 sati će u Galeriji solidarnosti Kotor biti organizovan okrugli sto na temu "Muzika i pozorište", a nadovezujući se na temu muzike, Festival gudača i za večeras najavljuje koncert polaznika radionica, pod nazivom "Punim jedrima", koji je zakazan za 21 sat u Muzeju grada Perasta.

Na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu koji je dio ovogodišnjeg KotorArt festivala, na Ljetnjoj pozornici je u okviru glavnog pozorišnog programa izvedena predstava "2062" koja je produkcija, ideja i koncept, kao i glumačka igra Karle Kracht i Andrésa Beladieza iz Španije.

Kroz nekoliko programa, juče je zaživjela i scena na Trgu od oružja, najprije izvođenjem Narodnog folklorno-etnografskog kolektiva "Vrbičenjka" iz Ukrajine, u okviru programa Dječijeg scenskog stvaralaštva, dok je nakon toga JPU "Radost" iz Kotora na istom mjestu izveo "Vrtićki ples".

U Muzeju grada Perasta program Festivala gudača nastavljen je koncertom "Perastina", polaznika muzičke radionice.

U okviru dnevnog programa, u prostorijama Kulturnog centra "Nikola Đurković" organizovana je i radionica za roditelje u saradnji sa Centrom za uzajamno vaspitanje "VidiMe", pod nazivom "Digitalna generacija: ideje, izazovi, inspiracija". Program je organizovan uz prisustvo velikog broja roditelja, u okviru edukativno-teorijskog segmenta festivala.

Još drugih programa pripremljeno je za sedmi dan festivala, a kompletan program sa satnicom može se naći na sajtu www.kotorskifestival.me.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније