Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: R.P. ]

04. 07. 2019. 15:48 >> 15:46

NASTUP NA BARSKOM LJETOPISU

Cerović: CG ima dobru školu gitare

Na "Barskom ljetopisu" sinoć je nastupio jedan od najistaknutijih crnogorskih gitarista Danijel Cerović. Profesor Muzičke akademije, sa intenzivnom međunarodnom karijerom, izveo je program njemačkog kompozitora Silvijusa Lepolda Vajsa, namjenski pripremljen za nastup na ovom festivalu.

"Barski ljetopis je posljednjih nekoliko godina mnogo doprinio da se fokus kulturne scene, stvaralaca i publike prenese u Bar, i definitivno mislim da bi ključ nekog još boljeg i intenzivnijeg kulturnog života svakako bila i saradnja između festivala, planiranje datuma, zajedničkog programa i nastupa" poručio je Cerović.

Danijel Cerović predaje na majstorskim kursevima u zemlji i inostranstvu, na univerzitetima širom Amerike, Kanade, Kine i Evrope. Aktivan je i kao predavač na prestižnim festivalima širom svijeta, a često je i član žirija na međunarodnim takmičenjima za gitaru, navodi se u saopštenju. Osnivač je festivala "Nikšić Guitar festival".

"Imamo dobre umjetnike"

Studenti iz njegove klase osvajaju visoka priznanja na domaćim i međunarodnim takmičenjima za gitaru, te sa uspjehom predstavljaju Muzičku akademiju na koncertnim podijumima.

"Očigledno je da je crnogorska škola gitare dobra, jer ima dosta mladih gitarista koji su karijere gradili i napravili van granica Crne Gore, što je i prirodno jer je ovo tržište, u kulturnom smislu, malo i svedeno. Sreća je da imamo dobre umjetnike, i ne samo gitariste, koji predstavljaju našu zemlju u najljepšem svjetlu” istakao je Cerović.

Večeras izložba Toškovića i predstava

Večeras na programu "Ljetoposa" dva programa. Izložba nedavno preminulog slikara Uroša Toškovića koja će, sa početkom u 21h, biti otvorena u sali Dvorca kralja Nikole.

Trideset minuta kasnije na Ljetnjoj pozornici Doma kulture, biće odigrana prva predstava ovogodišnjeg festivala namijenjena najmlađima. Gradsko pozorište iz Podgorice, kroz komad "Ah, šta sve mora jadno dijete" donosi duhovitu priču o začeću i dolasku na svijet djeteta, njegovim prvim koracima i mukama sazrijevanja i odrastanju. Tekst i režiju potpisuje Miroslava Mima Janković, a u predstavi igraju: Dijana Dragojević, Dejan Đonović, Sejfo Seferović i Sanja Popović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније