Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavio: I. P. ]

30. 06. 2019. 07:48 >> 07:47

GORAN KARAN

Oliver bio muzičar kakav se rijetko rađa

Koncert u čast legendarnog pjevača i kompozitora, jednog od najvećih hrvatskih muzičara svih vremena, Olivera Dragojevića, biće održan 29. jula u Kotoru, na godišnjicu njegove smrti.

U okviru Festivala KotorArt Don Brankovi dani muzike, njegovi sugrađani, pjevač Goran Karan i Akademski pjevački hor Univerziteta u Splitu "Silvije Bombardelli" održaće koncert pod nazivom "Moj galebe".

To će biti prvi u nizu od tri koncerta u serijalu "Coca-Cola Stage", u okviru koga će nastupiti i pjevačke zvijezde Masimo Savić i Sergej Ćetković.

U intervjuu za Pobjedu, hrvatski muzičar Goran Karan govori o predstojećem nastupu na KotorArtu, Oliveru Dragojeviću, muzici...

"Moram reći da mi je velika čast učestvovati na ovom koncertu, posebno što se događa u Kotoru. Mislim da je divno što je Festival KotorArt odlučio da oda počast ovakvoj legendi. Oliver je bio muzičar kakav se rijetko rađa, predstavnik svoje generacije. Ostavio je pjesme koje nemaju rok trajanja, pjesme koje čekaju neke nove ljude da im otpjevaju kako se voljelo i kako će se voljeti", kaže Karan.

Oliver je, kaže, bio duhovit i direktan.

"Onako, baš na 'splitski' način, što se kaže 'u glavu'. Prirodan za ljude sa naših prostora. Pravo na takav humor dolazi najviše od toga da se znaš našaliti i na svoj račun, kao i primiti šalu. U životu mi je dao nekoliko dobrih savjeta, jer sam na neki način išao sličnim putem – pjevao sam pjesme velikog Zdenka Runjića. Savjeti su uvijek bili tačni i dobronamjerni, nije se bojao podijeliti ono što je znao. To sam naročito cijenio, jer je, po meni, ta osobina prisutna kod najboljih ljudi. Sarađivali smo, pjevali zajedno, čak i moje autorske pjesme, igrali fudbal, družili se, svašta radili, ali se, prije svega, poštovali", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније