Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ TVCG; Objavila: M.M ]

28. 06. 2019. 20:52 >> 20:51

"MEDITERANSKE NOTE"

Mađarski violinista sjutra u Tivtu

Mađarski virtuoz na violini Robi Lakatoš, muzičar koji se jednako dobro snalazi u izvođenju klasične, ali i džez i narodne muzike svoje domovine, nastupiće sjutra u Porto Montenegru sa Crnogorskim Simfonijskim orkestrom.

Izvešće aranžmane klasičnih, popularnih i tradicionalnih kompozicija za violinu, cimbal, kontrabas i simfonijski orkestar.

Da je mađarski violinista Robi Lakatoš plaćen po broju nota koje odsvira tokom koncerta, vjerovatno bi bio najbogatiji muzičar na svijetu”, pisao je Los Anđeles Tajms. Da li je to zaista tačno, publika u Tivtu će se uvjeriti sjutra veče, gdje će čuveni virtuoz nastupiti sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom. Lakatoš obećava da onima koji dođu, neće biti dosadno.

“Dođite da igrate, jer sjutra ćemo priprediti poseban i veoma zabavan koncert. Neće biti klasičan, niti ozbiljan i sve je moguće”, naveo je Lakatoš.

Lakatoš trio i Crnogorski simfonijski orkestar nastupiće pod dirigentskom palicom Nade Matošević Orešković iz Rijeke. Koncert je zakazan za sjutra u 21:30 na sceni Sinhro, u Porto Montenegru.

Petra Božović, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније