Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

25. 06. 2019. 14:30   >>  14:30

BOGDANOVIĆ-TOMSON FLORES

Ostvaren napredak u primjeni UNESCO konvencija

Direktorica UNESCO Regionalnog biroa za nauku i kulturu u Evropi iz Venecije, Ana Luiza Tompson Flores i ministar kulture Aleksandar Bogdanović, saglasili su se da je napravljen napredak u Crnoj Gori na implemetaciji Konvencije o zaštiti svjetske prirodne i kulturne baštine.

Sastanak je održan na marginama Ministarskog sastanka posvećenog projektu obnove bivšeg Jugoslovenskog paviljona u Državnom muzeju Aušvic Birkenau, koji je održan na Cetinju.

"Na sastanku je razgovarano o daljem unapređenju standarda po ovom pitanju, ali i po pitanju ostalih UNESCO konvencija koje je Crna Gora potvrdila. Thompson Flores je iskazala zadovoljstvo povodom njene prve posjete Crnoj Gori, te najavila narednu posjetu u septembru, kada će detaljnije sagledati institucionalni i pravni okvir države u odnosu na pomenutu Konvenciju, ali i imati priliku i za terenski obilazak" navodi se u saopštenju Ministarstva kulture.

Bogdanović je zahvalio na višedecenijskoj podršci UNESCO biroa iz Veneciji u implementaciji međunarodnih standarda, programa i projekata, u Crnoj Gori. Posebno je istakao zahvalnost Antena kancelariji UNESCO u Sarajevu koja u kontinuitetu pomaže ne samo Crnoj Gori, već i svim državama regiona. On je, kako se ističe, takođe istakao spremnost Crne Gore da nastavi dalje unapređenje saradnje i primjene svih relevantnih standarda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније