Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

25. 06. 2019. 22:47 >> 22:47

BOGDANOVIĆ-POZNIČ

Kreativne industrije prilika za saradnju sa Slovenijom

Ministarstva kulture Crne Gore i Slovenije imaju prostora za saradnju, posebno u oblasti kreativnih industrija, zaključeno je na sastanku ministra kulture Aleksandra Bogdanovića sa slovenačkim kolegom Zoranom Pozničem.

Što se tiče saradnje u oblasti kreativnih industrija, Bogdanović je kazao kako je već uspješno realizovan prvi konkurs za program "Kreativna Crna Gora", predstavivši Pozniču projekte koji su nastali tokom prve faze. 

Poznič je kazao kako Slovenija ima značajno iskustvo u oblasti kreativnih industrija, te da početak tog procesa u Crnoj Gori može predstavljati dobru priliku za saradnju i razmjenu autora iz dvije države.

Izuzev toga, ministri kulture Crne Gore i Slovenije razmatrali su i druge oblike potencijalne saradnje, naglašavajući kako prostor postoji i da je u narednom periodu potrebno intenzivirati komunikaciju između institucija kulture dvije države.

Na sastanku je zaključeno da će uskoro biti definisani prioriteti za saradnju u oblasti kulture između dvije države, pri čemu će akcenat biti na zajedničkim aktivnostima u domenu kinematografije.

Ministri su se složili da zajedničko učešće Crne Gore i Slovenije, ali i drugih zemalja regiona u projektu obnove jugoslovenskog paviljona u Državnom muzeju Aušvic – Birkenau je način kako treba djelovati udruženo.

Susret je održan na marginama Ministarskog sastanka povodom projekta obnove jugoslovenskog paviljona u Državnom muzeju Aušvic – Birkenau.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније