Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavio: F.R. [ Mina ]

12. 06. 2019. 22:09   >>  22:07

BOGDANOVIĆ ISTAKAO

Za očuvanje kulturnih dobara u MK oko 38.000 €

Za projekte očuvanja kulturnih dobara u Mojkovcu do kraja ove godine biće izdvojeno oko 38 hiljada euro, kazao je ministar kulture Aleksandar Bogdanović.

On je, prilikom posjete Mojkovcu, istakao da aktivnosti u tom gradu govore o ozbiljnom radu kulturnih poslenika.

“To potvrđuje činjenica da su već počele pripreme za Mojkovačku filmsku jesen, da su sve obimnije aktivnosti na istraživanjima arheološkog lokaliteta Brskovo, ali i da lokalni Centar za kulturu u sve većoj mjeri organizuje programe namijenjene mladima”, rekao je Bogdanović.

Prema njegovim riječima, ove godine za Mojkovačku filmsku jesen biće izdvojeno 16 hiljada euro.

“Zajedno ćemo raditi na promociji i jačanju tog brenda. Za projekte očuvanja kulturnih dobara u Mojkovcu, samo do kraja tekuće godine, izdvojićemo oko 38 hiljada euro”, naveo je Bogdanović.

On je najavio da će Ministarstvo kulture uskoro predstaviti novi umjetnički program koji će organizovati na sjeveru tokom ljeta, a Mojkovac će i u tom segmentu biti nezaobilazan.

Tokom razgovora sa predstavnicima lokalne uprave i Centra za kulturu, Bogdanović se upoznao i sa ostalim planovima koji se tiču unaprjeđenja kulture u tom gradu.

On je pozvao stvaraoce iz Mojkovca da sa svojim idejama učestvuju na drugom konkursu u okviru programa „Kreativna Crna Gora“, koji će tokom ljeta raspisati Ministarstvo kulture.

Bogdanović je dodao je da se u narednom periodu očekuje veća aktivnost lokalnih institucija kulture na polju međunarodnih programa saradnje.

On je istakao da je resor na čijem je čelu u potpunosti spreman da im u tim aktivnostima pruži podršku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније