Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: M.M ]

11. 06. 2019. 17:16 >> 17:42

VIŠE OD 30 DOGAĐAJA

Uzbudljivo ljeto u Luštici Bay

Više od 30 događaja, među kojima su koncerti, izložbe, višednevni festivali i sajmovi, nastupi vrhunskih umjetnika iz regiona i svijeta, te događaji za djecu, ljubitelje latino ritma, džeza, klasične i pop muzike, vina i poslastica, gastronomije, adrenalinskih I drugih sportova obilježiće ljetnju sezonu I jesen u Luštici Bay, novom gradu na Jadranu.

“Događaji su osmišljeni ne samo sa namjerom da se svi posjetioci osjećaju ugodno, već i da Luštica Bay postane odredište koje je sinonim za kvalitetna dešavanja svih vrsta. Luštica Bay će početkom jula dobiti i amfiteatar na otvorenom, kapaciteta od oko 200 mjesta, osmišljen upravo za koncerte, pozorišne produkcije, filmske večeri i slično. Dio našeg repertoara će biti prilagođen izvođenju u ovom prostoru i vjerovatno ćemo dobiti i neke nove dodatne zanimljive događaje. Značajan broj događaja će organizovati naši partneri, u šoping dijelu marina naselja, dakle u restoranima, kafeima i koncept radnjama I o njima će takođe sve informacije biti dostupne na društvenim mrežama”, najavila je Dragana Bećirović, PR savjetnica Luštice Bay.

Kompanija će najveći dio kulturnih događaja organizovati sa renomiranim međunarodnim festivalima KotorArt, Purgatorije, Operosa, Mediteranske note, Harmonika fest i drugim partnerima.

“Imaćemo događaje kreirane za ugodan boravak porodica, zatim manifestacije koje okupljaju domaće proizvođače hrane i rukotovorina, sajmove umjetnina, i slična dešavanja. Od filmskih večeri na plaži, salsa žurki, dječijih potraga za blagom, do na nedeljnom nivou posebno kreiranih tematskih večeri u hotelu Čedi”, objasnila je Bećirović. Proljeće i ljeto su više opredijeljeni za kulturne sadržaje, umjetničke događaje i sportske manifestacije, a jesen će biti u znaku grastro ponude kada će biti organizovano drugo izdanje Festivala jesenjih boja ali i sajam čokolade.

Potpredsjednik Udruženja somelijera Crne Gore Luka Bešić za 14. i 15.jun najavio je „Wine select“ festival vina koji će okupiti izabrane vinare iz regiona i Crne Gore.

"Kao što mu i ime kaže, događaj će imati selektovane izlagače iz Crne Gore i regiona. 10 vinarija iz Crne Gore i 5 iz regiona će imati priliku da se predstave. Pozvane su po jedna vinarija iz Srbije, Hrvatske, BiH, Makedonije i Slovenije“, rekao je Bešić.

Direktor tivatskog Centra za kulturu, Neven Staničić je istakao značaj partnerstva sa Lušticom Bay sa kojima zajednički rade na izgradnji kulturne ponude. Od 22. do 24 jula u Tivtu će se održati se festival kamernih orkestara iz Evrope iz Azije, Mediteranske note, a dva od sedam koncerta biće priređena u Luštici Bay.

"Na stogodišnjicu izvođenja čuvene Hedlove kompozicije „Muzika na vodi“ koja je originalno izvedena na Temzi, mi ćemo na plaži Luštica Bej taj muzički spektakl prirediti 18.jula. Nastupiće 26 vrhunskih muzičara pod dirigentskom palicom Dimitrija Prokofjeva. To je prvi put da se u gotovo stotinu godina na taj način izvodi ovo djelo“, najavio je Staničić, dodajući da će publika u Luštici Bej imati priliku da pogleda 2 izvođenja obnovljene pozorišne predstave „Mediterano“, u saradnji sa festivalom Purgatorije.

“Čitav program smo ove godine radili kao partneri.Centar producira šest festivala i svi će biti prisutni u Luštici Bay”, dodao je Staničić.

PR Međunarodnog festivala KotorArt, Sara Lakičević istakla je da saradnja festivala, naročito programa Don Brankovi dani muzike, sa Lušticom Bay traje praktično od kamena temeljca.

“Izuzetno drago da partnerstvo sa Lušticom Bay traje ovoliko godina i da je vremenim naš odnos partnera prerastao u istinski odnos prijatelja gdje zajedno osmišljavamo programe pružajući gostima i stanovnicima kvalitetan umjetnički sadržaj, čime stvaramo dodatnu atrakciju i vrijednost ovog grada u nastajanju”, rekla je Lakičević.

Za 9.jul najavila je nastup švedskog „Sirocco“ kvarteta, a za 20.jul koncert hrvatske džez pjevačice Tamare Obrovac, dok će 7.avgusta publika imati priliku da isprati koncert “Magija plavog sata” svjetski poznate pijanistkinje Yuje Wang i klarinetiste Andresa Ottensamera. Lakičevićeva je za 16.jul najavila predavanje poznatog međunarodnog eksperta za menadžment, Isaka Adižesa na temu „Tajne uspjeha moderne kompanije“ a prvog avgusta koncert mađarske rock zvijezde, Ildiko Keresteš poznate kao “mađarska Tina Tarner”.

PR hotela Čedi, Marko Vukićević je podsjetio na brojne prethodne događaje održane u novom hotelskom objektu među kojima su izložba fotografa Predraga Vučkovića, sajam antikviteta i umjetnina, triatlon trku Ocena lava, te snimanje rijaliti šoua za RTL 4 sa finalistkinjama holandskog izbora za miss. „Fokusiraćemo se na našu plažu koja se uskoro otvara na kojoj ćemo imati zanimljive događaje poput bioskopa na otvorenom, koncerata, di džej žurki. Biće fokus na gastro događajima, vinskim večerima sa lokalnim vinarima, časovima gastronomije sa našim šefom Giljermom Fernandezom Floresom, i brojni drugi događaji“, rekao je Vukićević najavljujući otvaranje slika umjetnika iz Srbije Mihaila Belog Karanovića.

Ovog ljeta su nam posebno važni događaji, dodao je Vukićević, imajući u vidu da je ova prva operativna sezona u potpunosti nakon otvaranja marina naselja i hotela Čedi, 17. avgusta prošle godine. Sve informacije o događajima će biti dostupne na vebsajtu Luštice Bay kao i na nalozima na društvenim mrežama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније