Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

05. 09. 2013. 09:38 >> 09:38

PODGORICA

Počinje festival lutkarstva

Međunarodni festival lutkarstva biće otvoren danas u Podgorici i trajaće do nedjelje, a ulaz za sve predstave biće besplatan.

Kako je saopšteno iz PR službe manifestacije, drugi međunarodni festival lutkarstva biće otvoren u KIC-u Budo Tomović, gdje će se odigravati i ostale predstave u Podgorici.

Osim Podgorice, u okviru Festivala odigraće se i po jedna predstava u Nikšiću i Herceg Novom.

Najavljeno je da će se predstaviti četiri pozorišta iz četiri države- Crne Gore, Makedonije, Srbije i Slovenije, sa predstavama koje su, višestruko nagrađivane na međunarodnim festivalima.

"Kao i prošle godine, sve predstave odigravaju se u KIC-u Budo Tomović u Podgorici u 18 i u 20 sati. Izuzetak je predstava koja će otvoriti festival, koja će igrati samo od 20 sati, a radi se o crnogorskoj predstavi "Crvenkapa", kaže se u saopštenju.

U četvrtak, 5. septembra, na otvaranju festivala igraće predstave "Crvenkapa", Lutkarskog pozorišta "Šćućkin" iz Nikšića.

Narednog dana biće prikazana predstava "Labudovo jezero", Dječjeg pozorišta iz Kragujevca, u 18 i 20 sati.

U subotu će biti biti održana predstava "Snjeguljica", Mini teatra iz Ljubljane, u 18 i 20 sati, dok će u nedjelju igrati "Makedonska prikazna", Teatra za deca i mladinci iz Skoplja, u 18 i 20 sati.

U Nikšiću će u nedjelju igrati "Labudovo jezero", Dječjeg pozorišta iz Kragujevca u 13 sati, dok će ponedjeljak u Herceg Novom gostovati "Makedonska prikazna", u 19 sati u Dvorani park.

"Festival je takmičarskog karaktera, a ocjenjivaće ga međunarodni žiri u sastavu: Marta Aroksalaši – glumica i direktorica Dečjeg pozorišta Subotica, Srbija, Hristina Nedeva - scenografkinja, Sofija, Bugarska i Jelena Nenezić Rakočević - glumica, Crna Gora", saopštili su organizatori festival.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније