Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

03. 06. 2019. 23:00   >>  23:01

U PERJANIČKOM DOMU

Izložba slika Marije Vemić

Izložba umjetnice Marije Vemić pod nazivom "Dodir sebe" biće održana u utorak, 4. juna, u 20 časova u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u Perjaničkom domu.

Marija Vemić je rođena 1991. godine u Nikšiću, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Završila je osnovne i specijalističke studije u klasi profesora Dragana Karadžića na Fakultet likovnih umjetnosti na Cetinju, studijski program slikarstvo. Izlagala je na četiri samostalne i više kolektivnih izložbi. Učestvovala je na više simpozijuma i umjetničkih projekata u zemlji i inostranstvu. Od 2017. godine je na master studijama na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu – BiH, u klasi prof. Tatjane Milaković.

Dobitnica je druge nagrade na "52. Hercegnovskom zimskom salonu" 2019. godine. Član je ULUCG.

Izložbu će otvoriti Teodora Nikčević, kustoskinja Centra savremene umjetnosti Crne Gore, a biće otvorena do 30. juna.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније