Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

30. 05. 2019. 16:32 >> 16:36

LUŠTICA BEI

Uz tango počeo "Harmonika Fest"

Koncertom Beltango kvinteta koji je publiku u hotelu Čedi Luštica Bej interpretacijama uveo u svijet tanga, počeo je Deveti međunarodni muzički festival za harmoniku "Harmonika Fest", koji se realizuje u saradnji sa Centrom za kulturu Tivat.

Zvucima tanga i "plesom strasti" u izvođenju plesnih parova u balskoj dvorani Čedi hotela, otvoren je jedan od vodećih festivala za klasičnu harmoniku u regionu.

"Od osnivanja 2010. godine 'Harmonika fest' predstavlja jedan od vodećih festivala za klasičnu harmoniku u regionu. Našem renomeu doprinijelo je i učešće eminentnih profesora, svjetskih umjetnika i velikog broja takmičara koji raste iz godine u godinu, čime je festival postao prepoznatljiv i na evropskom nivou. Želim da se zahvalim i našim domaćinima Luštici Bay koja nam je obezbijedila ovaj prelijep prostor za otvaranje festivala i koji su se pobrinuli da se ovdje svi osjećamo ugodno. Posebnu zahvalnost dugujem čovjeku koji je prepoznao kvalitet Harmonika festa, Nevenu Staničiću, direktoru Centra za kulturu Tivat", rekao je direktor NVO "Harmonika Fest" Predrag Janković.

Kako se napominje u saopštenju, Luštica Bej ove godine podržava najveće umjetničke festivale koji se održavaju na području Boke – Purgatorije Tivat, KotorArt, Operosa Herceg Novi, Mediteranske note i "Harmonika fest".

"Naša podrška razvoju kulture na ovom području je uvijek najprije usmjerena na saradnju sa domaćim manifestacijama, osmišljavanje dijela njihovih programa i, u tom smislu, unapređenja čitave kulturne scene. Ambijenti kakav je naš podrazumijevaju velika umjetnička imena i vrhunske kulturne performanse, ali i vrhunske događaje i goste iz drugih oblasti. Takvih prilika će ovog ljeta biti mnogo u Luštici Beju", saopštila je Slavica Milić, iz marketinga Luštica Development.

U saradnji sa Institutom Konfućije biće organizovana posjeta velemajstora vještine Tai či, Žao Jubina koji će u subotu, 1. juna u 10 časova održati prezentaciju drevne kineske vještine.

Jubin će zainteresovanim posjetiocima otkriti neke od tajni ove blagotvorne drevne borilačke vještine. Ovom radionicom počeće serija događaja u Luštici Beju koji će ovog ljeta biti posvećeni zdravim životnim navikama svih generacija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније