Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavio: I. P. ]

23. 05. 2019. 08:41   >>  08:41

DO 29. MAJA

Prvi Violončelo Fest u Crnoj Gori

Srednja muzička škola za talente "Andre Navara", u saradnji sa Muzičkom akademijom Cetinje organizuje prvi "Violončelo Fest", tokom kojeg će biti održana četiri koncerta na kojima će nastupiti eminetnih strani i domaći violončelisti, kao i učenici violončela iz cijele Crne Gore.

Festival počinje danas i trajaće do 29. maja.

Tokom Festivala održaće se majstorski kursevi na kojima će učenici imati priliku da sticanjem novih saznanja bolje vladaju vještinom umjetničkog izvođenja na violončelu.

Na festivalu učestvovati renomirani violončelisti dr David Scheeps, Jeffrey Lastrapes i Sandra Belić.

Koncerti će biti održani večeras u Muzičkoj školi Tivat u 19h, sjutra veče u Dvorcu kralja Nikole u Bar, takođe od 19 sati, u KIC-u Budo Tomović 26. maja od 19h, i u Muzeju grada Perasta 29. maja, takođe od 19h.

"Violončelo Fest" ima za cilj, kako je saopšteno, da doprinese afirmaciji klasične muzike i violončela, muzičkog obrazovanja u našoj sredini, razvoju multinacionalnih i multikulturalnih vrijednosti i podsticaju internacionalnog dijaloga.

Na jedan nov i jedinstven način, predstavljeno bi bilo violončelo, kao instrument, u svom najljepšem izdanju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније