Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ RBP; Objavila: M.M ]

22. 05. 2019. 20:28   >>  20:27

REFESTICON 2019

Franćesko Verso dobitnik "Zlatnog zmaja"

Dobitnik međunarodnog priznanja za izuzetan doprinos razvoju fantastičnoj književnosti Zlatni zmaj, je italijanski književnik Franćesko Verso, saopštio je Organizacioni odbor Regionalnog festivala fantastične književnosti REFESTICON 2019.

Kako se navodi, Franćesko Verso, trenutno je jedan od najprevođenijih italijanskih SF pisaca, prevodilac, izdavač i predavač na Međunarodnom faakultetu stripa pri Akademiji vizuelnih umjetnosti i novih medija u Rimu. Dobitnik je brojnih italijanskih i međunarodnih nagrada i priznanja. Njegov doprinos kao osnivača i predsjednika Udruženja za kulturu Future Fiction (Associazione culturale Future Fiction) je posebno značajan na međunarodnom nivou i usmjeren je na povezivanje organizacija i stvaralaca fantastike iz cijelog svijeta. Do sada je preveo i objavio desetine romana i zbirki na italijanski jezik, sa posebnim akcentom na ne englesko govorno područje, a u planu je i objavljivanje zbirki autora sa prostora jugoistočne Evrope. 

Među djelima ovog autora se izdvajaju romani naučne fantastike objavljeni na engleskom jeziku pod nazivima: ’’e-Doll”, “Bloodbusters” i “Livido”.

Organizacioni odbor REFESTICON-a je većinom glasova od više kandidata podržao izbor ovog autora iz Italije kome će priznanje Zlatni zmaj biti dodijeljeno na sedmom izdanju festival u Bijelom Polju.

Dosadašnji laureati ove nagrade su Zoran Živković i Filip David iz Beograda, Milenko Ratković iz Bara i Slobodan Vukanović iz Podgorice.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније