Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavio: F.R. [ Beta ]

21. 05. 2019. 19:38   >>  19:40

IGRA PRIJESTOLA

Martin: "Kraj knjiga kao u seriji, ali i ne"

Američki pisac Džordž R. R. Martin, autor serijala romana "Pesma leda i vatre", na kome je zasnovana upravo završene TV-seriju "Igra prijestola", objavio je da će u njegovoj knjizi koju još piše, i narednoj, posljednjoj, završetak te epske fantazije biti isti kao na TV, a možda i - neće!

Grčki list "Katimerini" prenosi danas na sajtu da je Martin prošle noći u svom blogu (http://georgerrmartin.com/notablog/2019/05/20/an-ending/) zagonetno napisao o budućem završetku knjiga na kojima radi: "Kako će se završiti? - čujem da ljudi pitaju. Isto kao i TV-serija? Drugačije? Pa... da! I ne. I da. I ne. I da. I ne. I da".

Naredna knjiga - `Vjetrovi zime` "veoma kasni, znam, znam, ali biće završena", napisao je Martin i dodao da poslije te slijedi još jedna, sasvim poslednja, "San o proljeću".

Svojim čitaocima Martin je ukazao da su knjige medij sasvim različit od televizije. Kreatori TV-serije producentske kuće HBO "Igre prestola" D.B Vajs i Dejvid Beniof, napisao je on, "imali su svega šest sati za posljednju sezonu" čije je prikazivanje završeno u nedjelju.

Za razliku od njih, istakao je pisac, "očekujem da će moje posljednje dvije knjige napuniti 3.000 stranica rukopisa... i ako bude potrebno dodaću još stranica i poglavlja".

Martin je naveo da ima likova u njegovom djelu "koji nikada nijesu stigli na ekran i drugih koji su umrli u seriji, ali i dalje žive u knjigama", te će čitaoci u predstojeće dvije knjige saznati šta je bilo s njima, "a biće i jednoroga... neke vrste" - dodao je zagonetno.

Na kraju bloga je napisao: "Knjiga ili serija, koji završetak će biti 'pravi'? To je šašavo pitanje... Može li ovako? Ja ću da ga napišem. Vi ćete ga pročitati. Onda će svako moći da donese sud i spori se o tome na internetu", zaključio je Martin.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније