Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Radio Crne Gore, Objavila: J.B.Č. ]

21. 05. 2019. 09:51   >>  09:54

ZA DAN NEZAVISNOSTI

Koncert profesora ulcinjske Muzičke škole

Svečanim koncertom klasične muzike u Centru za kulturu Ulcinj večeras će biti obilježen najznačajniji praznik novije crnogorske historije - 21. maj Dan nezavisnosti Crne Gore.

Nastupice profesori Muzičke škole Ulcinj, Djylie Pelinku, Fatime Buzuku, Adrian Perović, Amir Džaković, Ares Fani, Islam Adžemović, Jelena Kovačević, Slađana Božović i Merita Subašić Šabanović.

Na repertoaru će se, pored djela domaćih kompozitora, kao i spleta izvornih pjesama, naći i kompozicije Baha, Williamsa, Sokolija, Harapija…

"Naša škola ima privilegiju da kroz umjetnički muzički izraz, kao najznačajniji čin ljudskog stvaralaštva da svoj doprinos svečanom obilježavanju Dana nezavisnosti", rekao je direktor Muzičke škole Jusuf Lika.

Predsjednik opštine Ljoro Nrekić kaže da ovim koncertom želimo da uputimo čestitke svim građanima Ulcinja i Crne Gore, sa željom da iz godine u godinu dajemo sve veći značaj ovom svijetlom datumu u novijoj istoriji naše države Crne Gore.

Ovaj događaj biće upriličen večeras, sa početkom u 21 sat u Velikoj Sali Centra za kulturu, u organizaciji Opštine Ulcinj i Centra za kulturu.


Djeka Djonaj, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније