Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

03. 09. 2013. 17:51 >> 17:51

VEČERAS

Izložba Slobodana Slovinića u Baru

U galeriji „Veliša Leković“ u Baru večeras u 20 sati biće otvorena izložba slika Slobodana Boba Slovinića. Organizatori izložbe su Centar savremene umjetnosti Crne Gore i Kulturni centar Bar.

Na izložbi će biti prikazana 32 rada (ulja na platnu) koja pripadaju ciklusima „Le Corps“ (1988-2013) i „Mare Montenegro“ (2001-2013).

Slobodan Bobo Slovinić je rođen 1943. godine u Budvi. Diplomirao je 1966. godine na Akademiji za primenjene umetnosti u Beogradu, na odsjeku unutrašnje arhitekture, u klasi prof. Đorđa Krekića. Prvi put se predstavio 1961. na grupnoj izložbi u Umjetničkom paviljonu u Podgorici, a prvu samostalnu izložbu priredio je 1965. u Modernoj galeriji u Podgorici. Do sada je imao preko 40 samostalnih i više od 300 grupnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Dobitnik je mnogobrojnih državnih i međunarodnih nagrada i priznanja. Istaknuti je kulturni stvaralac Crne Gore od 2010. Član je ULUCG-a i ULUPUCG-a od 1968. 1982/1983. je postao član “Maison des Artistes” u Parizu.

Osim slikarstva i likovne kritike, bavi se enterijerom i dizajnom. Stalno živi i stvara u Podgorici, a povremeno i u Budvi.

Izložbu koja će trajati do 18. septembra otvoriće Anastazija Miranović, istoričarka umjetnosti.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније