Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

29. 04. 2019. 11:29 >> 11:27

GRADSKO POZORIŠTE

Maj u znaku festivala

Predstavom sa Lutkarske scene za djecu, "Prodavnica igračaka"(6+), u režiji Jaroslava Antonjuka, 5. maja, u 12 sati, u sali Dodest KIC-a "Budo Tomović" Gradsko pozorište krenuće u novu repertoarsku avanturu koju će, pored redovnih aktivnosti na sve tri scene, obilježiti i učešća predstava tog pozorišta na uglednim festivalima, kao i mini turneja po Srbiji novog komada "Kozocid" Vide Ognjenović.

Ansambl Gradskog pozorišta u utorak, 7. maja, u 10 sati, u Dodestu igraće naslov sa Lutkarske scene za đecu, "Ružno pače" (6+) Igora Bojovića, takođe u režiji Jaroslava Antonjuka, a već sljedećeg dana i "Čarobni kamen" (3+) u dramatizaciji i režiji Davora Dragojevića. Oba izvođenja već su rasprodata.

Hit predstavu sa Večernje scene, "Slasti slave" u režiji Stefana Sablića igraćemo u petak 10. maja u sali Dodest KIC-a "Budo Tomović" sa početkom u 20 sati. Vikend je, po ustaljenoj praksi, rezervisan za najmlađu publiku, pa će u subotu 11. maja, u 20 sati, u sali Dodest KIC-a "Budo Tomović" biti izveden komad sa Dramske scene za djecu, "Kinez" (14+), koji je po tekstu Maje Todorović režirala Anja Suša. Narednog dana, tačno u podne, takođe u Dodestu, igraćemo "Dobrog Zloćka" (4+) u režiji Petra Pejakovića.

Polovina nastupajućeg mjeseca donijeće prvo festivalsko odmjeravanje snaga, koje čeka predstave Gradskog tokom maja. "Prodavnica igračaka" (6+) Jaroslava Antonjuka, biće igrana 15. maja, u 10 i u 12 sati, na sceni Pozorišta za decu u Kragujevcu u okviru 21. Međunarodnog lutkarskog festivala "Zlatna iskra". Već 18. maja, u 12 časova, u Atrijumu parka na Kruševcu u Podgorici, u sklopu "Porodica-Festa" izvešće komad "Ah, šta sve mora jadno dijete" (4+), u dramatizaciji i režiji Miroslave Mime Janković.

Sljedećeg dana u Dodestu, u standardnom termunu od 12 sati, ansambl Gradskog igraće višestruko nagrađivanu predstavu sa Lutkarske scena za djecu, "Bajka o ribaru i ribici" (6+) u režiji Evgenija Ibragimova. Petak, 24. maj rezervisan je za još jedan hit naslov sa Večernje scene, "Lažljivci" u režiji Marka Manojlovića. Predstava će biti izvedena u sali Dodest KIC-a "Budo Tomović" sa početkom u 20 sati.

Kraj mjeseca proteći će u znaku mini turneje po Srbiji njihove nove predstave sa Večernje scene. Riječ je o autorskom projektu "Kozocid" Vide Ognjenović koji će 28. maja, u 20 sati, biti izveden na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. Već sljedećeg dana, u istom terminu, igraće ga u Šabačkom pozorištu, a 31. maja, kao kruna turneje ali i mjeseca maja, uslijediće učešće "Kozocida" na prestižnom pozorišnom festivalu Sterijino pozorje u Novom Sadu. Predstava će biti igrana u 20 sati na sceni "Pera Dobrinović", Srpskog narodnog pozorišta. Biće to i prvo predstavljanje Gradskog pozorišta na ovoj uglednoj teatarskoj manifestaciji nakon skoro dvije decenije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније