Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

25. 04. 2019. 16:30   >>  16:30

PROJEKAT EVROPSKE FILMSKE AKADEMIJE

Mladi iz CG u žiriju za Nagradu mlade publike

Tinejdžeri iz Crne Gore koji budu izabrani po javnom pozivu u osnovim školama u Podgorici i Nikšiću, biće članovi žirija koji će birati najbolji od tri filma koje je nominovala Evropska filmska akademija. Gledanje i glasanje u kojem će učestvovati i vršnjaci iz 55 evropskih gradova, biće održano u Cinepleksu u Podgorici i Cinema 213 u Nikšiću, 5. maja.

Tinejdžeri od 12 do 14 godina odlučivaće između filmova "KIK-bokserka", "Los bando" i "Stari momci", ostvarenja će biti dostupni javnosti u VOD-u, tj. "videu na zahtjev".

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva turizma, ono što ovu nagradu EFA-e čini posebnom jeste to što je mladima data rijetka prilika da otkriju evropske filmove visokog kvaliteta u bioskopu, a zatim mogućnost interakcije djece nakon gledanja filmova sa svojim vršnjacima iz 34 zemlje.

"Mladi predstavnici žirija nakon diskusije putem video zapisa šalju rezultate državnih glasova u Erfurt (Njemačka), gdje se pobjednik proglašava na ceremoniji dodjele nagrade. Ovaj događaj se prenosi uživo na yaa.europeanfilmawards.eu, posebnom veb-sajtu koji nudi detaljnije informacije o nominovanim filmovima i gradovima učesnicima. Odmah nakon događaja i uz podršku Kreativne Evrope – MEDIA programa Evropske unije, filmovi "Nagrade mlade publike" se postavljaju na razne internet platforme kako bi bili dostupni javnosti: EFA Productions, interna producentska kuća EFA-e, donosi ove filmove širom Evrope, sa titlovima na 30 evropskih jezika, postavljajući ih na 'video na zahtjev' (T-VoD) platforme, kao što su Amazon, Google Play, iTunes, Microsoft i Pantaflix, na regionalnu balkansku platformu Cinesquare, kao i na lokalne platforme poput Filmin-a" navodi se u saopštenju.

Javni poziv je objavljen na sajtu organizatora – www.podgoricafilmfestival.me.

Nagradu mlade publike EFA već osmi put organizuje i predstavljaju Evropska filmska akademija i EFA Productions uz podršku Mitteldeutsche Medienförderung-a (MDM) i Kreativne Evrope – MEDIA programa Evropske unije.

U Crnoj Gori događaj treći put organizuju Podgorica film festival, u saradnji sa Crnogorskom kinotekom. Događaj su podržali Ministarstvo kulture Crne Gore, Delegacija Evropske Unije u Crnoj Gori, Filmski centar Crne Gore i Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније