Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: M.M.Lj. ]

10. 04. 2019. 23:01 >> 23:01

ASTROFIZIČARKA

Predavanje Valentine Komarove na Sajmu knjiga

U okviru 14. Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja Fondacija za promovisanje nauke PRONA predstavila se još jednim predavanjem, ovog puta na temu „Svemirska potraga najboljeg mjesta za život“, dr Valentine Komarove.

 

Ova astrofizičarka je upozorila na sveopštu ugroženost života na Zemlji, usljed trošenja prirodnih resursa (zemlje, vode i vazduha) i urušavanja njihovog kvaliteta.

“Ona je zatim objasnila da je ovakav status životne sredine i trendovi koji neminovno vode nestanku okeana i atmosfere primorao naučnike da tragaju za alternativnim rješenjima, ili, kako je ona to nazvala, “rezervnom planetom za život čovjeka”, potencijalno naseljivim svemirskim objektima, tzv. egzoplanetama zemaljskog tipa na kojima bi život mogao nastati ili koje bi ljudi u dalekoj budućnosti mogli naseliti”,saopštio je PR tim podgoričkog sajma.

Komarova je prezentaciju zaključila analizom bioloških indikatora pogodnosti potencijalnih egzoplaneta za čovjekov život, podsjetivši na Europu, satelit Jupitera sa fizičkim svojstvima sličnim planetama zemaljskog tipa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније