Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

09. 04. 2019. 10:21   >>  10:24

DON BRANKOVI DANI MUZIKE

Juđa Vang i Andreas Otenzamer na KotorArt-u

Pijanistkinja Juđa Vang i klarinetista Andreas Otenzamer nastupiće na XVIII KotorArt Don Brankovim danima muzike u sklopu dva koncerta, 7. avgusta u Luštici Bay i 9. avgusta u Crkvi Sv. Duha u Kotoru.

Kako je saopštila PR služba Međunarodnog festivala KotorArt, ovaj željno iščekivani koncert dio je ekskluzivne svjetske turneje ovo dvoje umjetnika, povodom promocije novog CD-a izdatog za prestižnu izdavačku kuću Dojče Gramofon.

Oba umjetnika, dodaju, već su gostovala na Festivalu sa velikim uspjehom. Juđa je nastupala prošle godine na dva koncerta, sa violinistom Leonidasom Kavakosom kao i sa perkusionistom, Martinom Grubingerom. Andreas Otenzamer nastupao je sa našim proslavljenim gitaristom, Milošem Karadaglićem i akordeonistkinjom, Ksenijom Sidorovom, 2016. godine, u jedinstvenoj atmosferi Luštice Bay.

"Višegodišnjom saradnjom sa festivalom KotorArt, Luštica Bay je uspostavila zdravu osnovu kulturno-umjetničkog razvoja, koja nam svake godine donosi izvanredne muzičke ugođaje svjetskog ranga. Na naše veliko zadovoljstvo, dvoje vrhunskih muzičara, Yuju Wang i Andreasa Ottensamera ove godine imaćemo priliku da slušamo i u predivnom ambijentu u Luštica Bay-u. Posle njihovih nastupa i posjeta od ranije, ovo će biti izvanredna prilika, da, nakom saradnje na Andreasovom novom albumu, oboje budu naši gosti i uvjere se u napredak koji je Luštica Bay ostvarila u proteklom periodu", izjavila je Slavica Milić, direktor marketinga Luštice Bay.

Andreas Otenzamer od 2011. godine radi kao prvi klarinetista Berlinske filharmonije. Kao eksluzivni umjetnik Izdavačke kuće Dojče gramofon, snimio je album Portraits – The Clarinet Album (2013), Brahms – The Hungarian Connection (2015), kao i kompakt-disk New Era, za Izdavačku kuću Deka Klasik (2017).

Juđa Vang, pijanistkinja o kojoj u superlativu govori i publika i muzička kritika širom svijeta, prepoznatljiva je po jedinstvenoj mješavini tehničke bravuroznosti, muzičkog promišljanja i emocionalne dubine. Angažovana je kao rezidencijalni umjetnik u prestižnim svjetskim salama poput Karnegi Hola u Njujorku i Koncerthausa u Beču. Svoju ljubav prema modi koristi kao "oružje" u promjeni stavova kada je riječ o nastupima u koncertnim salama.

Ulaznice za koncert, pod nazivom "Magija plavog sata" se nalaze u pretprodaji, u ograničenoj količini i po sniženim cijenama na kotorart.me i u Tobacco S Press kioscima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније