Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

08. 04. 2019. 12:10 >> 12:11

U KIC-U

Promocija zbirke priča "Bihorske sumnje"

Promocija zbirke priča "Bihorske sumnje", biće održana u KIC "Budo Tomović" u srijedu 10.aprila u 19.30 sati.

Nevladino udruženje "Centar za kulturu Bihor" objavilo je zbirku priča "Bihorske sumnje", a o knjizi će govoriti Nada Bukilić, Rebeka Čilović, Selma Rastoder, Bogić Rakočević i Mirsad Rastoder.

Kako se navodi u saopštenju KIC-a, "Bihorske sumnje" sedmi je zbornik priča sa Festivala Zavičajne staze koji od 2008.godine u Petnjici okuplja istaknute i talentovane stvaraoce. Ovaj zbornik sadrži 32 priče autora iz Crne Gore i regiona.

Žiri u sastavu akademik Zuvdija Hodžić (Podgorica), prof dr Sofija Kalezić (Cetinje) i književnik Elvedin Nezirović (Mostar), odabrao je 32 rukopisa pristigla na konkurs za priču inspirisanu Bihorom. Tih 32 rukopisa čine cjelinu o ljudskim sudbinama koje povezije Bihor, ali i uopšteno zavičaj kao važna odrednica svakog čovjeka.

"Priče odišu uspjelim pripovijedanjem, sposobnošću autora za uočavanjem detalja koji su indikativni za rasplet ostvarenja, uvjerljivim dijalozima i pouzdanom psihomentalnom karakterizacijom junaka. Knjiga predstavlja jedinstvenu priliku da se učesnici i čitaoci kojima kultura i tradicija sjevera Crne Gore do sada nije bila toliko bliska i poznata, upoznaju na originalan i autentičan način, koji će pamtiti duže nego sve udžbenike istorije koje su do sada imali u rukama", navodi se u obrazloženju žirija.

Knjiga je dio projekta "Bihorske sumnje i Art Kazivar" koji se realizuje uz podršku Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava u Crnoj Gori.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније