Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Anadolija, Objavio: I. P. ]

05. 04. 2019. 07:46   >>  07:47 2

OTVOREN SINOĆ

Sajam knjiga stekao regionalnu reputaciju

U Podgorici je sinoć otvoren 14. Međunarodni sajam knjiga i obrazovanja, a posjetiocima će se do 11. aprila predstaviti više od 100 izlagača iz Crne Gore i inostranstva.

 

Sajam pod sloganom "Ne vjerujte svemu što pročitate na internetu. Knjigama baterije traju vječno", održava se u garažnom dijelu tržnog centra Delta City.

Umjetnički direktor sajma Nikola Nikolić poručio je u svom govoru da je Podgorički sajam stekao širu regionalnu reputaciju.

"Trudimo se da svi organizacioni segmenti streme ka novijim sadržajima. Borba za knjigu nekada djeluje kao borba sa vjetrenjačama, ali tu postoji viši cilj jer je knjiga vjerni pratilac kroz milenijumski razvoj civilizacije. Niti jedan trenutak proveden uz knjigu nije protraćen", kazao je Nikolić.

Publici su se uvodnim obraćanjima obratili ispred Ministarstva kulture Dragica Milić, direktorica Narodnog muzeja Crne Gore Anastazija Miranović i pisac Vladimir Tabašević.

Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja predstavlja najposjećeniju kulturnu manifestaciju u Crnoj Gori, koju svake godine posjeti oko 30.000 posjetilaca.

Na sajmu će se ove godine predstaviti istaknuti pisci iz zemlje i regiona.

Od gostiju sa strane na sajmu će biti Faruk Šehić, Jelena Lengold, ovogodišnji dobitnik NIN-ove nagrade Vladimir Tabašević, Damir Karakaš, Enes Halilović, Zoran Ferić, Gojko Božović i Kruno Lokotar.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније