Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

02. 04. 2019. 14:04 >> 13:32

BOGDANOVIĆ - GREMINGER

Saradnja sa OEBS-m u reformi medijskih zakona

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović sastao se danas sa generalnim sekretarom OEBS-a Tomasom Gremingerom, sa kojim je razgovarano o reformi medijskog zakonodavstva koja je u toku i saradnji Ministarstva kulture i OEBS-a u ovom procesu.

"Crna Gora aktivno radi na izradi medijskih zakona, usklađenih sa najvišim evropskim standardima, a podrška i ekspertiza OEBS-a od izuzetnog nam je značaja," istakao je ministar Bogdanović.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva kulture, Greminger je iskazao zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom OEBS-a i ovog vladinog resora, na aktivnostima koje imaju za cilj reformu medijskog zakonodavstva u Crnoj Gori.

On je tokom razgovora iskazao spremnost za nastavak podrške OEBS-a u ovim važnim reformskim procesima, koji za cilj imaju jačanje vladavine prava, promociju i zaštitu ljudskih prava i sloboda.

Sagovornici su razgovarali i o važnosti intenzivnije saradnje u oblasti sprečavanja nelegalne trgovine kulturnim dobrima, na osnovu UNESCO Konvencije o sredstvima zabrane i spriječavanja nelegalnog uvoza, izvoza i transfera vlasništva kulturnih dobara iz 1970. godine.

"Ministarstvo kulture je u kontinuitetu posvećeno uređenju sistema zaštite kulturnih dobara, a unapređenje normativnih propisa kojima ćemo spriječiti nelegalnu trgovinu kulturnim dobrima nalazi se visoko na listi naših prioriteta," naveo je Bogdanović.

Bogdanović i Greminger su ocijeniji da je Ministarstvo kulture ostvarilo značajan napredak na unapređenju normativnih propisa i obezbjeđivanju njihove pune implementacije, ali i istakli da dvije strane ostaju otvorene za nastavak saradnje u svim daljim aktivnostima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније