Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

26. 03. 2019. 13:35   >>  13:00 1

U ZAGREBU

Veče posvećeno Crnoj Gori

Program "Crnogorsko veče u Zagrebu", održan je sinoć u dvorani Zagrebačkog kazališta lutaka.

Program ovogodišnje "Crnogorske večeri u Zagrebu" bio je sa naslovom "Ljubav pobjeđuje sve", a za pjesničko - muzički program bili su zaduženi crnogorski umjetnici Slobodan Marunović i Slobodan Kovačević.

Slobo Marunović je recitovao stihove iz "Noć skuplja vijeka", "Pisma s Grahovca", "Orevuar Montenegro", "Kari Šabanovi", stihovi Vitomira Vita Nikolića, Vladimira Visockog.

Kovačevića je izveo dobro znane hitove "More, more", "Konobo moja", "Crna Goro kapljo vode", "Crna Gora ime ti je", "Montenegro", "Ovdje je moj dom", "Vječna da si"...

Predstavilo se društvo "Montenegro", Pjevački zbor, uz solistkinje Jadranku Šincek, Viktoriju Božičević i Nađu Dervić, uz instrumentalnu pratnju na harmonici Edina Džaferagića i Danijela Domazeta na kahonu.

Večeri je prisustvovao gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić sa saradnicima, koji je pozdravio skup, istaknuo neraskidive veze Zagreba i Crnogoraca koji su djelovali u Zagrebu, umjetnici Jagoda i Dimitrije Popović, Milka Babović, Veljko Bulajić i drugi.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније