Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

26. 03. 2019. 09:55   >>  09:23

XVIII KOTORART

Duša violončela na Don Brankovim danima muzike

U Kotor, na XVIII KotorArt Don Brankove dane muzike, stiže svijetski priznat violončelista, Narek Haknazarian. Koncert je zakazan za 5. avgust u koncertnoj dvorani, Crkvi sv. Duha, sa početkom u 21.30 sati.

Ograničena količina karata nalazi se u pretprodaji po sniženim cijenama! Mogu se nabaviti online preko www.gigstix.com ili fizički širom Crne Gore na odabranim Tobacco S Press kioscima. Detaljan pregled lokacija može se naći na www.gigstix.me

Rođen u porodici muzičara, školovanje je započeo u rodnom Jerevanu, a nastavio na Konzervatorijumu u Moskvi i Muzičkom konzervatorijumu Nove Engleske u Bostonu. Violončelo je učio i od čuvenog Mstislava Rostropoviča, čija ga je fondacija stipendirala. Na međunarodnu scenu stupio je 2011. godine, kada je kao 22-godišnjak pobijedio na 14. Međunarodnom takmičenju "Čajkovski".

"Izuzetno nam je zadovoljstvo krenuti sa predstavljanjem umjetnika za ovogodišnji Festival. Program koji ćemo realizovati tokom jula i avgusta je najvećim dijelom ugovoren još tokom prethodne godine a rano ugovaranje i predstavljanje programa je praksa i standard za manifestacije našeg profila u Evropi i izuzetno važno ne samo sa aspekta kulturne već i turističke ponude. O tome, između ostalog, svjedoče i skora priznanja koja je KotorArt ostvario: EFFE Label- evropskog pečata kvaliteta za umjetničke Festivale kao i nagrade 'Wild Beauty' za najbolju manifestaciju u Crnoj Gori za 2018. godinu. Narek Haknazarian je izuzetan umjetnik, nevjerovatne energije i muzikalnosti, čiji solo resital na violončelu sa djelima J.S. Baha koji se vrlo rijetko čuje, svi sa nestrpljenjem očekujemo. Njegov koncert biće svojevrsna kulminacija cjelokupne Kotorske koncertne sezone koju od novembra do juna u našem gradu organizuju KotorArt i Muzička škola 'Vida Matjan' i koja je ove godine posvećena upravo violončelu", istakla je Sara Lakičević, PR Festivala.

Organizatori festivala dodaju da je Haknazarjan svirao s najpoznatijim svjetskim orkestrima poput Londonskog, Čikaškog, Detroitskog, Novozelandskog simfonijskog orkestra, te Roterdamske, Seulske, Helsinške i Češke filharmonije, orkestara Teatra Marinski i milanske Skale, uspostavljajući saradnju s dirigentima kao što su Gergijev, Jarvi, Spivakov, Pletnjev, Robertson i dr. Resitale je održao u vodećim svjetskim dvoranama a svira na violončelu koje je 1707. godine konstruisao Jozef Guarneri. Ovo će biti njegovo prvo gostovanje u Crnoj Gori.

Ovogodišnji festival KotorArt Don Brankovi dani muzike realizovaće se pod pokroviteljstvom Opštine Kotor i Ministarstva Kulture kao i uz pomoć brojnih sponzora, poput Luštice Bay, Coca Cole i dr.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније