Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

20. 03. 2019. 23:47   >>  23:03

GRADSKO POZORIŠTE

Tri predstave u čast Svjetskog dana lutkarstva

Povodom obilježavanja Svjetskog dana lutkarstva u Gradskom pozorištu sjutra će u KIC-u "Budo Tomović", biti izvedene tri predstave. Na sceni Dodesta, u 10 sati, biće igran komad "Prodavnica igračaka" (6+) u režiji Jaroslava Antonjuka, potom u Velikoj sali KIC-a od 12 časova "Ružno pače" (6+) takođe Jaroslava Antonjuka i u 14 sati u Dodestu "Čarobni kamen" (3+) Davora Dragojevića.

Sva izvođenja već su rasprodata, a u predstavama će uživati učenici osnovnih škola "Njegoš" Spuž, "Savo Kažić" Barutana, "Štampar Makarije" i "Marko Miljanov", kao mališani iz vrtića "Naš svijet" Budva.

"U težnji da dodatno ukažemo na značaj lutkarske scene koja, između ostalog, ima i neprocjenjivu ulogu u upoznavanju najmlađih sa svijetom teatra, ove godine posebno slavimo lutkarstvo kao umjetničku formu, jer se ovaj važan segment pozorišne umjetnosti u Crnoj Gori još nedovoljno istražuje", kazali su iz Gradskog.

Svjetski dan lutkarstva obilježava se na pozornicama širom svijeta uz čitanje poruke koju prosljeđuje UNIMA - Međunarodna mreža za razvoj lutkarstva.

"Poruku, koju je ove godine za praznik lutkarske umjetnosti napisao preśednik svjetske UNIMA-e Dadi D. Pudumjee pred početak predstava pročitaće glumica Ivona Čović-Jaćimović", navodi se u saopštenju.

Višestruko nagrađivana predstava "Prodavnica igračaka", kako su kazali, najmlađoj publici razotkriva važnu istinu da materijalne stvari ne donose sreću, te da u životu veću vrijednost imaju ljubav, prijateljstvo, ośećanja i brižnost.

"'Prodavnica igračaka' govori o vječitoj razapetosti između 'biti i imati', o potrazi za iskušenjima, glamurom i sjajem. To je i priča o snazi prijateljstva, o hrabrosti, posvećenosti i vještini donošenja mudrih odluka, ali i o odgovornosti za sopstvena djela", kazali su.

Igraju: Katarina Krek, Goran Slavić, Branka Femić, Branko Ilić i Pavle Ilić.

"Ružno pače" jedna je od najljepših priča književnosti za djecu, koju je napisao H. K. Andersen prije mnogo godina, a i dalje je aktuelna.

"Autor nove književne verzije Igor Bojović na poetsko-duhovit način pokreće temu različitosti, netolerancije, potrebe za prihvatanjem, ali sa nadom koju nosi ova priču da ljepota leži u srcu i ljudskoj osjetljivosti", navodi se u saopštenju.

Igraju: Branko Ilić, Katarina Krek, Dijana Dragojević, Pavle Ilić/Goran Slavić i Dejan Đonović.

"Čarobni kamen" Davora Dragojevića takođe je namijenjen mališanima starijim od tri godine.

Riječ je bajci o svevremenim ljudskim vrijednostima. Priča se događa u brdima crnogorskim i govori o jednoj od najvećih ljudskih vrijednosti - prijateljstvu", saopšteno je.

Igraju: Dejan Đonović, Sejfo Seferović, Dijana Dragojević/Branka Femić, Katarina Krek i Slaviša Grubiša.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније