Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

19. 03. 2019. 11:11 >> 10:37

U TIVTU

Koncert gitariste Danijela Cerovića

Koncert crnogorskog gitariste Danijela Cerovića, biće održan u Maloj sali Centra za kulturu Tivat u četrvrak 21.marta 2019. godine u 20 časova, a povodom obilježavanja Svjetskog dana stare muzike.

Cerović, jedan od vodećih crnogorskih izvođača iz domena klasične muzike sa prestižnom internacionalnom koncertnom karijerom, tivatskoj publici će se predstaviti bogatim programom.

Svjetski dan stare muzike, odnosno muzike od srednjeg do kraja 18. vijeka, obilježava se od 1976. godine, a iniciran je u Francuskoj.

kako se objašnjava u saopštenju centra za kulturu Tivat, kroz koncerte i događaje koji se odvijaju istovremeno širom Evrope i emituju on line, 21. marta je važna proslava sa ciljem promovisanja ovog istorijskog muzičkog nasljeđa.

Danijel Cerović jedan je od vodećih crnogorskih izvođača klasične muzike sa intezivnom međunarodnom koncertnom karijerom. Kao solista, snimio je CD s muzikom Skarlatija, Sora i Đulijanija. Član je "Duo Amarilli" sa mecosopranisticom Amandom Stojović.

Jedan je od utemeljivača i umjetnički direktor međunarodnog "Nikšić Guitar Festivala" (osnovan 2005), kao i projekta "Montenegro International Guitar Competition" koji je dio "EuroStrings" projekta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније