Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Izvor: Klix.ba Objavila: M.M.Lj. ]

14. 02. 2019. 21:40   >>  21:17

NAREDNE SEDMICE

Knjiga o gej sveštenicima uzdrmaće Vatikan

Prema detaljima iz šokantne knjige koja će biti objavljena naredne sedmice, neki od najstarijih klerika u rimokatoličkoj crkvi, koji su glasno napadali homoseksualnost, i sami su imali sklonost prema muškarcima.

 

Naime, 80 posto sveštenika koji djeluju u Vatikanu imaju homoseksualne sklonosti. Međutim, to ne uključuje da su oni bili nužno seksualno aktivni, tvrdi se u knjizi originalnog naziva "In the Closet of the Vatican" (U ormanu Vatikana).

Knjiga od 570 stranica, koju je francuski novinar i pisac Frederik Martel četiri godine pripremao, je "zapanjujuća priča o korupciji i licemjerju u srcu Vatikana", navodi se u opisu njenog izdavača Blumsberija.

Naime, u srijedu se knjiga objavljuje na osam svjetskih jezika u 20 zemalja, što se podudara s danom otvaranja velike konferencije u Vatikanu o seksualnom zlostavljanju, na koju su pozvani biskupi iz cijelog svijeta.

Autor je otkrio da su neki gej sveštenici prihvatili svoju seksualnost i da su pojedini držali u tajnosti svoju seksualnu orijentaciju, dok su se drugi povremeno viđali izlažući se riziku. No, neki su cijeli život poricali svoju seksualnost.

Iako knjiga ne povezuje homoseksualnost sa seksualnim zlostavljanjem djece, Martel u knjizi opisuje da su pojedini sveštenici učeni da ne osuđuju zlostavljanje i samim tim su pojedine žrtve seksualnih napada i po nekoliko decenija ćutale o torturama kroz koje su prolazile, prenosi Gardian.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније