Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: M.M ]

07. 02. 2019. 16:14   >>  15:44

KLAVIRSKI KVINTET

"Stretto" nastupio u Kotoru

Koncert klavirskog kvinteta "Stretto", u organizaciji kotorskog Kulturnog centra “Nikola Đurković” održan je sinoć u crkvi Svetog Duha, koncertnoj dvorani kotorske muzičke škole "Vida Matjan".

Ljubitelji klasične muzike uživali su u u maestralnom izvođenju Dvoržakovog Kvinteta za klavir i gudače u A Duru, Op. 81, kojim su pijanistkinja Milena Nikočevic, violinistkinje Eleonora Nikolić i Milena Vuković, violistkinja Mirjana Jovanović i violončelista Lazar Bubanja očarali publiku.

Izvođenje Dvoržakove kompozicije bilo je u rangu nastupa virtuoza na najeminentnijim evropskim scenama.

Klavirski Kvintet u A duru, jedno je od najtežih i najodgovornijih djela ovog žanra, u kome su se veličanstveno ukrstili kvartetski instrumenati sa klavirom i među sobom. 

Prisutna publika je s pažnjom ispratila koncert, a aplauzi koji su uslijedili nakon izvođenja svake kompozicije najbolje govore o uspješnoj interakciji izvođača i publike.

Klavirski kvintet “Stretto”, oformljen je 2017. godine. Koncert u crkvi Svetog Duha bio je njihovo drugo gostovanje pred kotorskom publikom, a u okviru Muzičkog programa Kulturnog centra “Nikola Đurković”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније