Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ TVCG, Objavila: J.B.Č. ]

19. 12. 2018. 17:56   >>  17:31 8

PROMOCIJA SEKULOVIĆEVE KNJIGE

Odbraniti jezički, duhovni, kulturni i ekonomski identitet

Na promociji knjige "Podgorička skupština i crnogorski identitet" Gorana Sekulovića na Cetinju ocijenjeno je da se ne može očuvati crnogorsko nacionalno biće bez valjane strategije odbrane jezičkog, duhovnog, kulturnog i ekonomskog identiteta.

Ni obnova crnogorske nezavisnosti ne Rezolucija o poništenju odluka Podgoričke skupštine ne mogu, kaže Sekulović, uništiti zi duh istorijske nepravde koja nas prati i danas.

"Ako država sebe ne razvije u smislu nacije ona će izgubiti pravo na postojanje. Današnje stanje u Crnoj Gori u identitetskoj sferi, vrijednosnoj, sadržinskoj je gotovo katastrofalno", ocijenio je Sekulović.

Velika crnogorska priča dobila je naučni rat. Medijski je, tvrdi publicista Borislav Cimeša, izgubljen.

"Da smo Srbi, da smo ekonomski neodrživi i da nas treba ujediniti to su teze sa kojima se i danas raspolaže i barata, i to su teze koje su protiv Crne Gore ali i protiv mira na Balkanu, mira u regionu", kazao je Cimeša.

Sekulovićeva studija možda i ima mana, ali je kaže akademik Zlatko Bulić, najbolja do sada.

"Ovo je prva knjiga koja na jedan studiozan način govori o posljedicama Podgoričke skupštine", kazao je Bulić.

Milanka Sredanović, TVCG

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније