Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

19. 12. 2018. 11:02 >> 10:38

U ČETVRTAK

Božićni koncert u CNP-u

Uoči Božića koji se slavi po gregorijanskom kalendaru, u četvrtak, 20. decembra sa početkom u 20 časova na Velikoj sceni CNP-a nastupiće renomirani vokalni ansambl iz Slovenije - "Slovenački oktet".

"Nakon dvije godine pauze, Crnogorsko narodno pozorište u saradnji sa Muzičkim centrom Crne Gore nastavlja 19 godina dugu tradiciju održavanja koncerata povodom božićnih praznika", navode iz CNP-a.

Iz bogate muzičke riznice oktet će izvesti djela iz domena katoličke duhovne muzike, potom božićne napjeve iz različitih krajeva Evrope, kao i kompozicije slovenačkih autora.

"'Slovenački oktet' nastupa na svim većim muzičkim festivalima i ohrabruje mlade sastave širom Slovenije da njeguju slovenačku tradicionalnu i umjetničku muziku", navode iz CNP-a.

Ansambl je dobio nekoliko priznanja: Prešernovu nagradu (1957), nagradu Prešern fondacije (1964), Nacionalno priznanje za zasluge (1966), nagradu Udruženja slovenačkih kompozitora (1971), Drabosnjakovu (1975) i nagradu Orlando di Laso (1984), kao i Zlatni orden slobode Republike Slovenije (1996).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније