Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

12. 12. 2018. 10:20 >> 10:03

GALERIJA "DADO ĐURIĆ"

Izložba Siniše Radulovića

Narodni muzej Crne Gore će u srijedu, 12. decembra s početkom u 19 sati u Crnogorskoj galeriji umjetnosti "Miodrag Dado Đurić" otvoriti samostalnu izložbu vizuelnog umjetnika Siniše Radulovića pod nazivom Above the Shadow, Dust (Nad sjenkom prašina).

Siniša Radulović prvi je dobitnik nagrade Milčik i ovom prilikom predstaviće se publici izložbom koja predstavlja sintezu umjetnikovog višemjesečnog istraživanja koje u svojoj osnovnoj koncepciji polazi od promišljanja prostora i dislokacije individue, ali ne u smislu pomjeranja u vidu migracija i transformacije svjetske mape, već kroz poimanje vremena i prostora kao fenomena određenih raspodjelom snaga i moći.

U tom smislu, i pitanje identiteta se posmatra kroz stalne tranzicije i transformacije, a ne kroz fiksirane kategorije određene linearnim čitanjem istorije.

Izložbu organizuju Narodni muzej Crne Gore i Institut savremene umjetnosti kao dio nagrade Milčik koja je dodijeljena Siniši Raduloviću za 2017. godinu.

Izložba će biti otvorena do 28. decembra 2018.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније