Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

11. 12. 2018. 12:53   >>  12:28

U PODGORIČKOJ BIBLIOTECI

Razgovor sa književnicom Marijom Jovanović

Razgovor sa književnicom i filozofkinjom Marijom Jovanović, biće upriličen u Narodnoj biblioteci "Radosav Ljumović" sjutra u 19 sati u Kosoj sali.

Sa Marijom Jovanović o njenom književnom radu razgovaraće književnica i književna kritičarka Dragana Tripković.

Marija Jovanović (1959) diplomirala je filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Dosada je objavila romane "Spletkarenje sa sopstvenom dušom" (prvo izdanje 2000), "Kao da se ništa nije dogodilo" (2003), "Idi, vreme je" (2006), "Dovoljan razlog" (2008), "Zvuci iz podmornice" (2013).

Za roman "Spletkarenje sa sopstvenom dušom" dobila je nagradu "Žensko pero", a za romane "Kao da se ništa nije dogodilo", "Idi, vreme je" i "Dovoljan razlog", nagrade "Zlatni hit liber".

Roman "Idi, vreme je" preveden je i objavljen u Mađarskoj 2010. godine, a "Spletkarenje sa sopstvenom dušom" u Njemačkoj 2011. godine.

Autorka živi i stvara na relaciji Beograd – Španija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније