Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Izvor: Tanjug; Objavila: M.M.Lj. ]

03. 12. 2018. 23:24 >> 23:00

SERIJA "ALO, ALO"

Prodata "Posrnula Madona"

Portret "Posrnula Madona" iz kultne serije "Alo, alo" prodat je za 15.000 funti na aukciji, a kupac je iz Nuviona u Francuskoj, gdje se serija navodno i odigravala.

 

"Posrnula Madona" umjetnika Van Klompa, bila je prepoznatljiva šala u popularnoj seriji koju su gledaoci obožavali i u Crnoj Gori, a koja je trajala između 1982. i 1992. godine.

Slika je prethodno prodata 2007. godine za 4.000 funti privatnom kupcu. Endi Stiv, koji je prodao sliku na aukciji, rekao je da je najnoviji kupac iz Nuviona u Francuskoj, gdje se serija navodno i odigrala, tako da slika "odlazi kući", prenio je BBC.

Neprocjenjivo i neodoljivo remek-djelo je bilo prikazano u gotovo svakoj epizodi omiljenog sitkoma. Kradeno i vraćeno toliko puta, umjetničko djelo su Francuzi u hiljadama epizoda skrivali na najrazličitijim mjestima - među kobasicama, u pantalonama, ali i iza pozlaćenog rama koji je bio poklon Adolfu Hitleru.

Slika se smatra važnim dijelom britanske sitkom istorije, a samo je jedna od nekoliko kopija koje su preživjele svih devet sezona serije. Serija se navodno odigrava u jednom kafiću u Nuvionu u Francuskoj tokom Drugog svjetskog rata. "Alo, alo" se na duhovit način bavi Gestapoom, Francuskim pokretom otpora, ali i Britanacima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније