Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: M.M ]

01. 12. 2018. 15:55 >> 15:28

NIKŠIĆKO POZORIŠTE

"Crna kutija" zatvara Međunarodni festival glumca

U Nikšićkom pozorištu sjutra će biti upriličeno svečano zatvaranje i dodjela nagrada XV "Međunarodnog festivala glumca – Nikšić 2018". Tim povodom u čast nagrađenih biće odigrana predstava "Crna kutija" po tekstu Ane Đorđević koju je za večernju scenu Nikšićkog pozorišta postavio reditelj Goran Bulajić.

Pored Ane Đorđević i Gorana Bulajića, u autorskom timu su: mr Anka Gardašević (scenografkinja), mr Olivera Eraković (kostimografkinja) i Dino Kapetanović (muzika). Uloge su povjerene: Simu Trebješaninu, Gordani Mićunović, Mariji Đurić, Anji Drljević, Nikoli Vasiljeviću, Jovanu Krivokapiću i Omaru Bajramspahiću.

Komad „Crna kutija“ nastao je po motivima filma „Potpuni stranci“, italijanskog reditelja Paola Đenovezea, a radi se o priči koja se tiče svih na svim prostorima svijeta, o razobličavanju i otkrivanju tajni čovjeka. Riječ je o sedmoro prijatelja koji jedne večeri, igrajući igru istine mobilnim telefonima, otkrivaju svoje najdublje male i velike tajne.

To je sedma predstava koja će biti odigrana na XV „Međunarodnom festivalu glumca – Nikšić 2018“, a koji se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore i Opštine Nikšić, a u organizaciji JU Nikšićko pozorište. 

Ulaznice po cijeni od 5eura mogu se kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta, od 10 do 20 sati. Informacije i rezervacije na telefone: 040/213 566 i 068/461 310.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније