Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: M.M.Lj. ]

04. 11. 2018. 15:43 >> 15:35
2

PREDSTAVLJANJE ČASOPISA

Podgorički KIC nastavlja saradnju sa novosadskim

Kulturno - informativni centar “Budo Tomović” nastaviće ovog mjeseca, predstavljanjem časpoisa “Polja” i pisca Dušana Vejnovića.

 

Tako će u srijedu, 7. novembra, u Multimedijalnoj sali KIC-a od 20 sati renomirani novosadski časopis za književnost i teoriju “Polja” predstaviti glavni i odgovorni urednik Alen Bešić i pisac Dušan Vejnović, saradnik časopisa.

Razgovor će voditi urednica informativno - edukativnog programa KIC-a Valentina Knežević.

"Časopis “Polja” koji izlazi od 1955. okupljao je i okuplja najpoznatije stvaraoce regionalne umjetničke scene. U svojoj ranoj fazi, posebno je ohrabrivao avangardni i novoavangardni izraz novosadske i šire, jugoslovenske umjetničke scene. Nova “Polja” zadržala su od starog časopisa prije svega otvorenost prema novim tendencijama u književnosti i teorijskoj misli, kao i kontinuitet nekadašnjeg kulturnog prostora. I danas je vrijednost ovog časopisa regionalno prepoznata, posebno njegov spoj različitih generacijskih i stilskih pravaca, baziran na prošlosti i istovremeno prateći aktuelan književno-umjetnički trenutak", navodi se u saopštenju.

U čevrtak, 8. novembra, u Multimedijalnoj sali KIC-a od 20 sati, podgoričkoj publici biće predstavljeno stvaralaštvo pisca Dušana Vejnovića. O njegovim knjigama govoriće pisci Alen Bešić i Barbara Delać.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније