Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

01. 11. 2018. 11:06 >> 10:45
1

PROGRAM GRADSKOG POZORIŠTA

Novembarski repertoar za sve generacije

Repertoarski program za ovaj mjesec Gradsko pozorište će početi 9. novembra predstavom "Pepeljugino maslo" u sali Dodesta u KIC "Budo Tomović". Kako najavljuju iz ovog pozorišta, u programu koji su pripremili za novembar moći će da se pronađe publika svih generacija.

Predstava sa Večernje scene - "Pepeljugino maslo" rađena je po tekstu Tene Štivičić, a u režiji Alise Stojanović.

Već narednog dana u subota, 10. novembra, u standardnom terminu u podne, u sali Dodest igraće projekat sa Lutkarske scene za djecu "Čarobni kamen" (3+) u režiji Davora Dragojevića.

"U nedjelju 11. novembra, u istom terminu, biće izvedena još jedna lutkarska predstava sa repertoara pozorišta "Prodavnica igračaka", u režiji Jaroslava Antonjuka. Istu predstavu ansambl Gradskog pozorišta igraće i u ponedjeljak 12. novembra, takođe u Dodestu, a ovo izvođenje već je rasprodato" ističu iz Gradskog pozorišta.

Kako su dodali, tokom novembra nastaviće sa festivalskim pohodima, pa će se predstava sa Dramske scene za djecu "Modro blago" (6+), u režiji Staše Koprivice, 15. novembra naći u trci za jednu od nagrada na 15. Dečijem pozorišnom festivalu "Pozorište Zvezdarište 2018" u Beogradu.

"I ove godine priključićemo se obilježavanju Evropske noći teatra (European theatre night), a tim povodom u subotu 17. novembra, u 20 sati, u sali Dodest naš ansambl izvešće "Pepeljugino maslo". Omogućili smo i 50 odsto popusta na ulaznice za ovu predstavu. Evropska noć teatra je noć kada je pozorište u centru pažnje i kada se na skoro svim teatarskim scenama u gradovima širom Evrope može osjetiti veličanstvena igra riječi, pokreta i različitih priča. Projekat zamišljen kao jednodnevna manifestacija posvećena scenskim umjetnostima održava se svake godine, treće subote u novembru" objašnjavaju iz Gradskog pozorišta.

Nakon učešća na beogradskom festivalu, "Modro blago" će u ponedjeljak, 19. novembra, u 19 sati biti igrano pred hercegnovskim maliašnima u dvorani "Park". U planu je i gostovanje predstave "Kod Nojeve barke u osam" (5+) u režiji Roberta Valtla, 22. novembra u 12:30 sati u KIC-u "Malesija" u Tuzima.

Hit predstava sa Večernje scene pozorišta "Slasti slave", u režiji Stefana Sablića, kako dodaju, biće igrana u petak, 23. novembra u 20 sati u sali Dodest.

"Vikend koji slijedi posvetićemo najmlađoj publici, pa će u subotu, 24. novembra, u 12 sati u Velikoj sali KIC-a 'Budo Tomović' biti igrana predstava 'Cvrčak i Mrav' (6+) koju je po tekstu Milene Depolo režirao Branko Ilić. Ovu predstavu naše pozorište uradilo je u koprodukciji sa NVO 'Teatar mladih', Kulturnim centrom 'Nikola Đurković' iz Kotora i Grad teatrom Budva. Dan kasnije, na istom mjestu, takođe u podne, ansambl Gradskog pozorišta izvešće predstavu 'Čarobnjak iz Oza' (5+) u režiji Jagoša Markovića. Predstava će na našem repertoaru biti i u ponedjeljak, 26. novembra, a ovo izvođenje već je rasprodato" napominju iz Gradskog pozorišta.

Prema programu ovog pozorišta, novembarska repertoarska priča biće zaključena učešćem predstave "O miševima i ljudima" u režiji Dina Mustafića na Međunarodnom festivalu glumca u Nikšiću.

To je, kako ističu, komad koji je Gradsko pozoriše uradilo u koprodukciji sa Barskim ljetopisom, a biće igran 29. novembra, u 20 sati, na sceni Nikšićkog pozorišta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније