Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Radio Jadran, objavila B.B. ]

31. 10. 2018. 10:19   >>  09:57

URUČENA POVELJA GRADA

Tanja Bošković počasna građanka Herceg Novog

Poznatoj glumici Tanji Bošković, juče je u Herceg Novom dodijeljena Povelja grada, čime je postala počesna građanka te primorske opštine.

"Dobijanje Povelje grada najveća je čast u životu, a privilegija i obaveza zavrijediti počasno mjesto u gradu kulture koji ima Kuću Iva Andrića, jedini festival opere u Crnoj Gori, Praznik mimoze koji traje već pet decenija", poručila je Bošković, prilikom posjete Opštini Herceg Novi, uz obećanje da će pomoći i činiti sve u njenoj moći za svoj Herceg Novi.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje, Tanja Bošković je sa čelnicima Opštine razgovarala o mogućnostima kulturnog razvoja grada i mladih umjetnika koji žive u Herceg Novom.

"Herceg Novi je grad koji ima zaista ogroman potencijal za razvoj – prvo zato što ima svoje građane, ne počasne, već one prave koji su i moje roditelje i mene prije 35 godina primili kao rod rođeni, široko otvorenih srca, koji su nam omogućili da se primimo na ovo tlo, na jezik, melodiju i ovu dobrotu, i na tome im svima beskrajno hvala" kazala je Bošković.

Tvrdi da nije zaslužila Povelju, ali se nada da će možda jednog dana postati dostojna ove nagrade.

Dodala je da joj je žao što zbog loših vremenskih uslova, nije uspjela stići na svečanu sjednicu Skupštine povodom 28. oktobra, gdje bi se, kako je kazala, do zemlje poklonila svim Novljanima.

"Ja sam srećna žena, ovdje imam ozbiljne prijatelje – od umjetnika i glumaca, radnika u kulturnim ustanovama, do radnika komunalnih službi i mojih komšija. Dragi moji Novljani, hvala što se me primili, živjeću 200 godina, jako dugo ću vam biti za vratom" duhovito je poručila Bošković.

Predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić, zadovoljan je izborom žirija za dobitnika Povelje ove godine.

"Bošković je zaslužila status počasne građanke odavno, ne samo zato što je ime bivše Jugoslavije i naša sugrađanka, već zbog toga što je neko ko se srodio sa našim gradom. Bilo kog Novljanina da pitate, zna za Tanju Bošković, kao dobru komšinicu, prijatelja ili saradnika. Nadamo se da će i u periodu pred nama dati doprinos svom drugom domu, gradu koji je prihvatio širokih ruku" navodi Katić.

On je naglasio da je odluka žirija bila jednoglasna.

Legendarna glumica je, ističući posebnost koju Herceg Novi ima za nju, doprinijela afirmaciji grada, ima poseban značaj i za Hercegnovski filmski festival na kojem je prisutna od osnivanja, a svojim djelima kulturnom i duhovnom bogatstvu svih na ovim prostorima.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније