Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila M.L.B.

22. 10. 2018. 23:46   >>  23:18

PET KOMPOZICIJA

Simfonijski orkestar u Zetskom domu

Crnogorski simfonijski orkestar nastupiće sjutra veče u Kraljevskom pozorištu "Zetski dom".

Publika će, kako je saopšteno iz pozorišta, biti u prilici da čuje pet kompozicija.

Na koncertu će, pod upravom maestra Grigorija Kraska, biti izvedene kompozicije "Vltava" (simfonijska poema) B. Smetane, "Valcer" iz baleta "Uspavana ljepotica" P. I. Čajkovskog, "Rumunska rapsodija", Ž. Eneskua, "Adađo" iz baleta "Spartak" i „Igra sabljama“ iz baleta "Gajane" A. Hačaturjana – najavljeno je iz Zetskog doma.

Ruski umjetnik Grigorij Krasko diplomirao je violinu i dirigovanje na akademiji Gnjesin u Moskvi. Laureat je više prvih nagrada na nacionalnim takmičenjima violinista Sovjetskog Saveza.

Crnogorski simfonijski orkestar nastupio je prvi put 14. decembra 2007. godine na Cetinju i ubrzo postao okosnica muzičkog života u Crnoj Gori.

Sjutrašnji koncert organizuje Muzički centar Crne Gore, u okviru projekta Music Up Close Network, EU programa Kreativna Evropa.

Koncert će početi u 20 časova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније