Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: M.M.Lj. (B92) ]

20. 10. 2018. 18:03 >> 17:48

TOKOM RADIO EMISIJE

Konačno otkriven Benksijev identitet

Benksi, umjetnik koji svoj identitet godinama skriva, svojim satiričnim djelima često izražava nezadovoljstvo, kako kaže, surovim kapitalističkim sistemom u kojem živimo.

Njegov kolega, ulični umjetnik, DJ i glumac Goldie (53) gostovao je u podcastu "Distraction Pieces, Scroobius Pipa" i otkrio ko je Benksi.

Tokom razgovora pričao je o umjetnosti, te zaključio da je umjetnost komercijalizovana. Goldie je potom napao i Benksija, jer kako kaže, svoja djela masovno prodaje. Benksi i Goldie poznaju se godinama, a zajedno su radili grafite u Velikoj Britaniji.

Ovo nije prvi put da se sumnja da je Benksi zapravo Robert, a Goldi je izgleda to sada potvrdio.

"Dajte mi slova fonta 'bubble' i njima napišimo Benksi na majicu i možemo da je prodamo. Uz dužno poštovanje Robertu, mislim da je genijalan umjetnik. Mislim da je preokrenuo svijet umjetnosti", rekao je Goldie, a nakon čega je zavladala tišina, shvativši da ipak nije trebao reći da se Beksi zapravo zove Robert.

"Ko je Robert?" upitao je znatiželjno voditelj.

Godinama se sumnja da je Robert Del Naja (53), javnosti poznat kao osnivač benda Massive Attack ustvari čuveni Benksi. U posljednjih 12 godina Benksijevi radovi najčešće se pojavljuju u onim gradovima u kojima Massive Attack ima koncert, te se upravo zbog toga počelo s nagađanjima da se ustvari radi o Robertu Del Naji.

Međutim, poznati muzičar je uvijek demantovao takve tvrdnje.

"Glasine o mom tajnom identitetu su pretjerane. Bila bi to odlična priča, ali nažalost nije istinita", rekao je Del Naja za Daily Mail.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније