Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila M.L.B. [ Beta ]

18. 10. 2018. 09:53 >> 09:51

NOVA PORUKA

Benksi htio da uništi cijelu sliku?

Britanski ulični umjetnik Benksi objavio je video na svom sajtu u kojem nagovještava da mu je namjera bila da skriveni mehanizam za sječenje u potpunosti uništi njegovu sliku "Djevojčica s balonom", prodatu na londonskoj aukciji.

Slika je prije dvije nedelje samo djelimično uništena mehanizmom koji je Benksi ugradio u nju, pošto je u aukcijskoj kući Sotebi prodata za 1,4 miliona dolara.

Sotebi je saopštio da je pobjednik na aukciji odlučio da ipak kupi sliku po toj cijeni.

Mnogi su diskutovali da li je čuveni anonimni umjetnik želio da sačuva dio platna netaknutim, a špekuliše se da bi to povećalo vrijednost slike.

U videu koji je objavio u utorak, Benksi prikazuje sebe dok montira mehanizam za sječenje u ram slike, a klip se završava porukom: "Na probama je radio svaki put".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније