Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

09. 08. 2013. 12:29 >> 16:48

ESPRESSIVO NA CETINJU

Vivaldi na harmonici Predraga Jankovića

Festival klasične muzike "Espressivo" nastavljen je sinoć koncertom našeg poznatog harmonikaša Predraga Jankovića, koji je publiku oduševio interesantnim programom u kojem su bila zastupljena Vivaldija, Albinobijam Albeniza, Šopena...Janković nije skrivao zadovoljstvo što je imao priliku da se predstavi publici na "Espressivu".

 

“Koncert je bio jako prijatan, sala odlična, a publika je dobro odreagovala na kompozicije koje sam odabrao za nastup. Nadam se da će ovaj koncert ostati upamćen i nadam se da će festival i dalje biti ovako kvalitetan, jer već šest godina je domaćin najboljim svjetskim klasičarima”, rekao nam je Janković, koji je pored mnogobrojnih nastupa na koncertnim scenama širom Evrope i svijeta nastupao na najznačajnijim muzičkim festivalima u Crnoj Gori.

Docent mr Predrag Janković radi na Muzičkoj akademiji na Cetinju kao profesor harmonike. Član je žirija na najprestižnijim takmičenjima za harmoniku, kao sto su „Svjetski trofej“ i „Svjetski kup“.

Član je svjetske konfederacije harmonikaša. Osnivač je prvog Međunarodnog muzičkog festivala za klasičnu harmoniku pod nazivom „Harmonika Fest“, koji se održava na Cetinju.

Poslije sjajnih koncerata umjetnika iz inostranstva Festival "Espressivo nastvalja se koncertom crnogorskog violiniste Igora Pejovića i pijanistkinje Jelene Vukićević Vukmirović. 

Kao laureat akademskog takmičenja Manja Radulović-Vulić, Igor Pejović i Jelena Vukićević Vukmirović nastupiće u okviru segmenta festivala koji se upravo bavi promocijom crnogorskog umjetničkog i kreativnog potencijala, stičući tako neprocjenljivo iskustvo rame uz rame pored umjetnika međunarodnog renomea. 

Takmičenje Manja Vulić Radulović ustanovljeno je kao istinska potreba da se podrže najbolji studenti, i na taj način pruži satisfakcija za ostvaren uspjeh tokom godine.

Igor Pejović je student treće godine na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi profoesora Igora Petruševskog. Svoje muzičko obrazovanje započeo je sa pet godina u školi za talente Andre Navara u klasi profesora Vesne Milojević, te Vujadina Krivokapića.

Tokom svog školovanja učestvovao je na brojnim master klasovima kod profesora poput, Zorana Milenkovića, Irine Jasvili, Kees Hulsman, Andreja Kurtija, Grigorija Kraskoa, Antona Martinova, Marka Josifoskog, Mikhaila Bereznitskija. Učestvovao je na brojnim festivalima u Francuskoj, Austriji, Madjarskoj, Italiji, Crnoj Gori.

Jelena Vukićević Vukmirović  je trenutno je angažovana kao profesor klavira u Muzičkoj školi "Savo Popović" i kao stručni saradnik za korepeticiju na Muzičkoj Akademiji na Cetinju. Na programu će se naći djela Sibeliusa, Šumana, Vaksmana.

Koncert počinje u 21 čas u sali Ministarstva kulture.

Milena Stanojević, Radio Crne Gore

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније